Medicina traditionala chinezeasca a fost utilizata pe scara larga in intreaga lume de foarte mult timp. Folosita pentru a promova sanatatea si pentru a vindeca bolile, aceasta include acupunctura, tai chi si medicamente din plante chinezesti.
Una dintre teoriile cheie ale medicinei traditionale chineze se bazeaza pe cele doua forte energetice opuse, numite yin si yang, care constituie energia vitala a corpului sau „qi”. Aceasta forta vitala curge in organism prin diferite canale, care asigura o functionare corecta a organelor corporale. Unele functii corporale sunt guvernate de yin, in timp ce altele de yang. Cand exista un dezechilibru intre yin si yang in corp, aceasta duce la blocarea qi si la aparitia unui sir de boli.
Ierburile chinezesti sunt folosite pentru a normaliza echilibrul qi si sunt cunoscute pentru eficacitatea lor in tratarea unei serii de tulburari. Extractele din plante chinezesti sunt usor disponibile astazi. Aceste produse pe baza de plante pot fi cumparate sub forma de ceaiuri, tincturi sau pulberi.
Ierburi utilizate frecvent in medicina chineza
Medicamentele chinezesti sunt in principal pe baza de plante. Majoritatea medicamentelor din plante traditionale chinezesti sunt o combinatie de cateva plante combinate pentru a face formule bazate pe nevoile pacientilor.
Ginseng
Exista diferite tipuri de ginseng utilizate in medicina chineza, dar cele mai populare sunt ginsengul american si ginsengul asiatic. In timp ce ginsengul american functioneaza ca agent relaxant, ginsengul asiatic are proprietati stimulatoare si de incalzire. Aceasta planta este cunoscuta si pentru proprietatile sale antioxidante si antiinflamatoare.
Imbunatateste functiile creierului, precum memoria, comportamentul si starea de spirit si intareste sistemul imunitar. Ginsengul poate fi de asemenea util in reducerea riscului anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de stomac, colon, ficat si plamani si poate imbunatati sanatatea pacientilor care sufera chimioterapie.
Astragalus
Aceasta este o planta asiatica de culoare galbena folosita pentru tratarea diabetului, a febrei, a bolilor de rinichi, transpiratii nocturne si diaree. Astragalus este cunoscut pentru a imbunatati sistemul imunitar si are, de asemenea, proprietati antivirale care ajuta la prevenirea racelilor.
Drojdie din orez rosu
Aceasta se obtine prin fermentarea orezului cu un tip de drojdie. A fost utilizat pentru tratarea tulburarilor circulatorii si digestive. Drojdia din orezul rosu este popular ca supliment alimentar pentru scaderea colesterolului. Este, de asemenea, utilizat ca si colorant alimentar si conservant.
Centella asiatica
Aceasta planta chinezeasca este numita in mod popular planta longevitatii. Aceasta planta verde, cu frunze, este de asemenea folosita in mod obisnuit ca suc sau ceai. In Ayurveda, este denumit brahmi. Gotu kola este utilizat in mod obisnuit ca supliment alimentar si este popular pentru proprietatile sale antiinflamatoare si anti-depresive. De asemenea, este benefic pentru persoanele care sufera de diabet si poate fi, de asemenea, utilizat ca supliment pentru imbunatatirea memoriei.
Tonicele pe baza de plante Gotu kola sunt utilizate pentru a spori memoria; de asemenea, se spune ca imbunatateste circulatia sangelui. Cataplasmele Gotu kola sunt utilizate pe scara larga pentru vindecarea ranilor. Avand proprietati anti-anxietate, ele sunt folosite si pentru a reduce stresul prin inducerea relaxarii.
Traista ciobanului
O planta cu flori care apartine familiei de mustar, yu xing cao sau traista ciobanului se gaseste cu usurinta in Asia si in anumite parti din estul Europei. Ca medicament, este folosit pentru a trata afectiunile circulatorii si menstruale. Are proprietati antiinflamatorii si antioxidante si a fost folosit mult timp pentru a opri sangerarea, atat externa cat si interna. De obicei, un ceai preparat din radacinile acestei plante poate trata sangerarea grea in timpul menstruatiei.
Ghimbirul
Cunoscut ca un antibiotic natural, ghimbirul are proprietati antivirale, antiinflamatorii si antioxidante. Este excelent pentru tratarea problemelor digestive, greata si varsaturi. Bogat in antioxidanti, ghimbirul stimuleaza sistemul imunitar si ajuta la combaterea racelii comune si a gripei. Se spune, de asemenea, ca este eficient si pentru a preveni diabetul, hipertensiunea arteriala si acumularea de colesterol.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:
Perfectly written written content, Really enjoyed studying.