7.2 C
București
vineri, noiembrie 15, 2024

Uleiul de Monoi, un secret al frumusetii parului si pielii din Tahiti

Monoi este de fapt un secret al frumusetii care a existat de secole, dar este produs doar in Tahiti, Polynezia Franceza. A fost folosit de milenii pentru numeroasele sale proprietati medicinale si este foarte valoros din punct de vedere cultural. Uleiul de Monoi este un elixir uleios parfumat delicat, produs din inmuierea petalelor din gardenias Tahitian (cele mai cunoscute sub numele de flori Tiaré) in uleiul de nuca de cocos.

Un preparat vechi de secole aduce stralucire parului dupa prima folosire

Uleiul de Monoi este unul dintre cele mai vechi preparate si utilizat pe scara larga in randul polinezienilor francezi ca balsam hidratant pentru piele si par.

Se realizeaza prin macerarea pilstililor plantei gardenia tahitiana ( flori de tiaré) in ulei de nuca de cocos pur virgin pentru aproximativ o luna. Florile sunt culese cu atentie inainte de deschidere pentru a asigura calitatea uleiului.

Un ulei natural, cu parfum delicat, ambalat cu vitamina E, uleiul Monoi este extrem de benefic atat pentru par, cat si pentru piele. Se mandreste atat cu proprietati hidratante, cat si calmante, dar mai ales hranitoare.

Ca ingredient natural, Tahitian Monoi nu contine sulfati, parabeni si toate celelalte ingrediente nesanatoase si are o serie intreaga de beneficii si utilizari.

Uleiul de Monoi poate fi folosit pentru a ajuta la hidratarea pielii si calmarea arsurilor solare, reduce inflamatia, calmeaza pielea uscata si mancarimea, calmeaza eczemele si eruptiile cutanate si poate ajuta pielea sa para mai supla si mai moale.

In timp ce puteti folosi uleiul de Monoi ca ingredient pretios in unele dintre preparatele de casa, acesta poate fi folosit si singur. Incercati sa folositi ulei Monoi pe varfurile parului uscat, pe coatele si genunchii uscati si veti vedea efectele sale benefice in doare cateva zile.

Locuitorii din Tahiti sunt cunoscuti pentru parul lor lung, stralucitor, iar uleiul de Monoi este unul dintre secretele lor vechi de frumusete. Cu putina imaginatie, va puteti crea propriul tratament inainte sau dupa samponare pentru a oferi parului un pic de dragoste si atentie.

Un ulei sacru din Tahiti aduce luciu parului si hidrateaza fin pielea

Uleiul de Monoi este considerat „uleiul sacru al polinezienilor”, deoarece a fost folosit in mod traditional de catre preoti in ceremoniile de cult pentru a unge nou-nascutii si a purifica obiectele, potrivit Institutului Monoi. Uleiul de Monoi contine ulei de nuca de cocos, care s-a dovedit ca are beneficii hidratante extraordinare pentru piele si par. Acizii grasi esentiali din uleiul de nuca de cocos, precum acidul lauric, pot repara deteriorarea parului si pot creste stralucirea acestuia.

Inainte de a va spala parul, turnati o cantitate mica de ulei Monoi ingrijit pe mana si faceti masaj pe par si scalp pentru cateva minute. Desi cea mai mare parte a uleiului ar trebui sa fie concentrata pe firul si pe varful firului de par, nu va fie frica sa folositi uleiul si pe scalp. Masajul scalpului nu numai ca te simte grozav si calmeaza mintea, dar va stimuleaza si foliculii de par, rezultand un par mult mai sanatos. Vezi si: Uleiul din seminte de mere, prietenul de incredere pentru un ten perfect

Lasati sa actioneze aproximativ 20 de minute (sau peste noapte daca puteti!)
Clatiti bine in dus. (Nu uitati sa samponati de doua ori pentru a va asigura ca uleiul a fost curatat!)

Pentru a crea propriul balsam de par, folositi ulei de Monoi si ulei de Ricin pentru rezultate imediate, mai ales daca este vorba despre parul deteriorat, ars de vopsea. Aceasta combinatie hidratanta pentru par ajuta atat la redarea stralucirii parului, cat si la cresterea acestuia.

Sursa poza: organically-you.com

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole