1.2 C
București
luni, noiembrie 25, 2024

Afla care sunt beneficiile consumului de sparanghel

Asparagus officinalis, cunoscut si sub denumirea de radacina de sparanghel, este o specie vegetala cel mai larg cultivata din genul Asparagus L. Aceasta planta este originara din Europa, Africa de Nord si Asia de Vest si este cultivata pe scara larga in Sud si America de Nord, Europa si China. Sunt trei soiuri de sparanghel: ​​sparanghel verde, sparanghel alb si sparanghel purpuriu.

Apa fiarta de la sparanghel vindeca reumatismul. Radacinile sunt considerate un diuretic puternic in Brazilia. Radacinile sunt de asemenea folosite ca tratament pentru tuberculoza pulmonara si astm bronsic.

In Teheran, radacinile arse si afumate sunt folosite pentru ameliorarea durerilor de dinti. Este, de asemenea, considerat ca sedativ paliativ, diuretic, laxativ si cardiac. Deci este utilizat pentru tratarea cistitei, artrozei si tuberculozei.

Grecii antici si romanii credeau ca sparanghelul ajuta la durerile de dinti si pentru a preveni intepaturile de albine. Este utilizat pentru a imbunatati sistemul imunitar, pentru a mentine sanatatea ficatului si pentru a reduce inflamatiile. Infuzia preparata din sparanghel este eficienta pentru a trata problemele ficatului si icterul.

Beneficiile sparanghelului

Sparanghelul are inulina care se mai numeste prebiotic. Imbunatateste absorbtia de nutrienti si scade sansele de alergii la stomac si cancer. Cantitatea adecvata de fibre dietetice si proprietatile laxative ajuta la functiile intestinale si elimina constipatia, balonarea. De asemenea, fibrele reduc nivelul colesterolului din organism. Este utilizat in terapia ayurvedica pentru a vindeca dispepsia, diareea, senzatiile de arsura si durerile de ombilic. Studiile arata ca utilizarea sparanghelului trateaza in mod eficient dispepsia.

Sparanghelul are fitonutrienti numiti saponine. Studiile au aratat ca sparanghelul are proprietatile anti-inflamatorii si anti-cancer. Sparanghelul creste nivelul de glutation, compus antioxidant, care este esential pentru prevenirea fibrozei chistice, anemiei, cancerului, bolii Alzheimer, diabetului, tulburarilor cardiace SIDA si HIV.

Consumul regulat de sparanghel reduce diabetul

Sparanghelul are proprietati antiinflamatorii, ceea ce reduce sansele de boli cronice de sanatate, cum ar fi diabetul de tip 2. Acest lucru se datoreaza cromului, mineral care este esential pentru reglarea nivelului de zahar din sange. Studiile arata ca sparanghelul ajuta la mentinerea nivelului de zahar din sange, sporeste secretia de insulina si ofera efect anti-diabetic.

Extractele de sparanghel poseda aminoacizi esentiali, care vindeca in mod eficient mahmureala cauzata de consumul substantial de bauturi alcoolice. Oboseala, anxietatea, varsaturile si deshidratarea sunt simptome ale mahmurelii. Studiul asupra cercetarii arata ca lastarii si frunzele de sparanghel au continut mineral anorganic, care ajuta la protejarea celulelor hepatice de efectele toxice ale alcoolului.

Vitamina A este esentiala pentru o vedere sanatoasa. Antioxidantii gasiti in sparanghel impiedica retina de deteriorarea care este cauzata de radicalii fara oxigen. Prezenta glutationului reduce sansele de afectiuni oculare, cum ar fi orbirea nocturna si cataracta.

Artrita este starea de sanatate cronica care duce la inflamatia articulara. Studiile arata ca aportul de alimente bogate in folat poseda proprietati antiinflamatorii care ajuta la calmarea durerii si la calmarea functionarii precare a legaturii cu artrita.

Sparanghelul trateaza cu succes bolile neurodegenerative

Sparanghelul are o cantitate mare de rutina, care este un flavonoid care contine proprietati antiinflamatorii, trateaza hemoroizii si previne coagularea sangelui. Promoveaza permeabilitatea capilarelor, imbunatateste vasele de sange si previne slabirea. Rutina eradica intarirea arterelor prin diminuarea vascozitatii sangelui si relaxarea hipertensiunii arteriale, scaderea colesterolului si sustinerea sanatatii cardiovasculare.

Bolile neurodegenerative sunt conditii care afecteaza neuronii creierului uman. Corpul nu este capabil sa inlocuiasca neuronii deteriorati. Studiile au aratat ca sparanghelul trateaza in mod eficient bolile neurodegenerative, cum ar fi bolile Parkinson, Alzheimer si Huntington. Prezenta fitoestrogenilor in sparanghel are anumite efecte neuroprotectoare.

Studiile arata ca sparanghelul contine efect anti-urolitiatic care ajuta la tratarea infectiilor tractului urinar. Proprietatile diuretice gasite in sparanghel sporesc volumul si frecventa urinarii. Acest lucru elimina deseurile toxice din organism. Cercetarile arata ca efectul anti urolitiatic sunt atribuite antioxidantilor si Vitaminelor E si C, care descompun constituentii de sulf si amoniac in compusi volatili care ajuta la detoxifierea organismului.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

  1. […] Astm: este eficient impotriva astmului si a bronsitei cronice. Se recomanda sa luati doua pahare de ceai de calamus, ceea ce duce la varsaturi. Planta este un bronho-dilator si actioneaza ca un decongestionant toracic. Aceasta formulare curata trecerea expulzand impuritatile din stomac si plamani si, prin urmare, pacientii se simt confortabil si usor. Vezi si: Afla care sunt beneficiile consumului de sparanghel […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole