21.4 C
București
vineri, aprilie 5, 2024

Floarea de nu-ma-uita, planta iubirii nemuritoare

Floarea de-nu-ma-uita este una dintre cele mai frumoase flori care exista. Acestea produc sute de flori mici, cu culori uimitoare de albastru, roz, alb si galben. Acestea atrag fluturi si albine si le puteti plasa oriunde doriti in gradina sau casa.

Aceasta floare frumoasa, in afara de a fi minunata, are si o semnificatie aparte. Aceasta planta apartine genului Myosotis. Myosotis este un cuvant grecesc, iar semnificatia lui este „ureche de soricel”. A luat acest nume datorita formei petalelor mici.

Floarea de nu-ma-uita, o planta tamaduitoare cu puternice semnificatii

Aceasta floare a fost legata de semnificatia iubirii adevarate si nemuritoare, a afectiunii dintre doua persoane, cu loialitatea si amintirile pe care le-au creat impreuna, chiar daca sunt departe unul de celalalt.

Are un efect : antiinflamator, astringent, linistitor si revigorant si ar putea fi utilizata daca nu am avea la indemana plante medicinale cu efecte mai puternice.

In domeniul homeopatiei, planta este folosita uneori impotriva bolilor sistemului limfatic. Aplicatii principale: inflamatie a pielii. Are efect: astringent, linistitor anti-inflamator, tonic, antidepresiv.

Florile de-nu-ma-uita pot fi comestibile, in special soiul Sylvatica despre care am mentionat mai sus. Daca nu ati utilizat substante chimice, atunci le puteti adauga in salata sau puteti face bomboane cu ele.

De asemenea, puteti prepara propriul ceai. Este o varietate binecunoscuta de flori purpurii si nu contine cofeina. Cand beti acest ceai, tensiunea arteriala va fi redusa, va poate ajuta, de asemenea, sa va relaxati si sa dormiti bine. Totodata, daca sunteti la dieta, il puteti bea pentru a va ajuta sa aveti o dieta echilibrata. Folositi soiul Sylvatica.

Poate fi utilizata pentru a opri sangerarea (folositi-o extern), ca remediu pentru afectiunile ochilor, vindeca si hemoragii, imbunatateste functionarea plamanilor, a stomacului si a rinichilor. Este utilizat in medicamente de ani buni. Cereti sfatul medicului inainte de a utiliza aceasta floare.

Aplicatii: convalescenta, nodurile limfatice marite, diaree, inflamatie intestinala, infectii oculare, sangerari nazale, probleme ale pielii,vanatai, bronsita. Se colecteaza planta inflorita, din aprilie pana in iunie.

Speciile M. sylvatica sunt intr-adevar cele mai comestibile dintre florile de nu-ma-uita si nu vor cauza probleme nici copiilor, nici animalelor de companie care le-au ingerat. Cu toate acestea, alte varietati, precum Cynoglossum amabile si Myosotis latifolia sunt considerate usor toxice pentru animalele care inghit aceste tipuri de flori.

Beneficiile ceaiului de flori de-nu-ma-uita

Ceaiul se prepara din 2 lingurite planta la o ceasca de apa fiarta si se lasa 10 min. Din acest ceai se bea una pana la trei cesti pe zi. Se poate prepara si o tinctura din planta maruntita cu alcool dublu rafinat, care se lasa 2-6 saptam la macerat si se poate dilua cu apa. Vezi si: Floarea norocului, o planta cu puteri magice in culturile tropicale

Ceaiul de flori de-nu-ma-uita este un ceai fara cafeina. Are un gust bland si cu aroma ierboasa. Cunoscut pentru frumoasele sale flori violet stralucitoare, acest ceai are si multe beneficii pentru sanatate, cum ar fi reducerea tensiunii arteriale, calmarea nervilor si promovarea unui somn relaxant. Este eficient si pentru infrumusetarea pielii si pentru promovarea pierderii in greutate. Acest ceai poate fi amestecat cu mugure de trandafir, frunze de stevia sau miere pentru a-i spori aroma.

Intern, se utilizeaza ca ceai intaritor dupa boli grave, in plus, ajuta impotriva diareei si la inflamatia sistemului digestiv. Extern, ceaiul sau tinctura diluata se pot utiliza sub forma de comprese, spalari sau bai. Acest tip de aplicare poate ameliora inflamatia pielii.

Sucul proaspat al plantei, a fost folosit anterior pentru a opri sangearile nazale. Planta nu se recomanda persoanelor cu probleme ale glandei tiroide, femeilor insarcinate si copiii trebuie sa renunte la consumul ei.

Floarea de-nu-ma-uita este esenta care promoveaza increderea in sine si claritatea mintii, mai ales in situatii de urgenta. Ajutand in problemele de memorie, aceasta esenta de flori promoveaza o stare de spirit mai linistita. Esenta acestor flori calmeaza grijile si usureaza somnul tulburat, usureaza cosmarurile si somnambulismul. Ne ajuta sa ne amintim momentul in care a luat nastere un vis, o cale de actiune sau un model de comportament.

Floarea este asociata cu zeita Greciei Antice, Venus, zeita frumusetii, armoniei, devotamentului si intuitiei. De asemenea, ajuta la deschiderea „celui de-al treilea ochi”, consolidand puterea intuitiei si viziunilor. In acest fel, poate fi folosit pentru a creste clarviziunea, ajutandu-ne sa comunicam mai usor cu ceilalti.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole