7.8 C
București
duminică, noiembrie 17, 2024

Cercetator roman in Franta: virusul real si virusul din capul nostru

Un cercetator roman la Universitatea din Nisa, cercetator stiintific principal la Laboratorul SIC. Lab. Mediterrannee, Nisa si Lector Dr. la Universitatea din Bucuresti a postat pe blogul sau diferentele dintre virusul real si cel creat de fiecare in imaginatia sa. Profesorul Horea Mihai Badau considera ca in acest moment ne confruntam cu „doi virusi in Romania: unul care provoaca boala COVID 19 si unul in capetele noastre”.

Virusul se transmite prin picaturi de saliva de la o distanta mai mica de 1,5 metri

Acesta face o serie de precizari in legatura cu raspandirea virusului Covid-19, cu purtarea corecta a mastilor de protectie, explicand ca virusul nu este atat de usor de luat precum cred oamenii.

„Virusul care provoaca boala COVID 19 se transmite prin picaturi de saliva care se pot depune pe fata ta daca cineva tuseste sau te scuipa, de la o distanta mai mica de 1,5 metri, fara sa poarte masca.

Virusul din capetele noastre se transmite cand trece pe langa tine cineva pe strada si respira, fara masca sau cand cineva respira spre tine la o distanta de 1,5 metri in hipermarket, fara sa fie in miscare. Privirea ajuta. Daca se uita la tine cand respira, directioneaza virusul cu ajutorul privirii. De aceea sta pe loc, pentru precizia ochirii.

Virusul care provoaca boala COVID 19 se lipeste de masca si, dupa o ora, mai exact cand se umezeste, patrunde prin saliva in caile respiratorii. Deci masca ar trebui utilizata maximum o ora, apoi schimbata

Virusul din capetele noastre da cu capul de masca in repetate randuri, dar nu poate sa intre, de aceea e bine sa porti aceeasi masca tot timpul, mai ales cand alergi sau sa o dai jos, respectiv sa o pui pe barbie si apoi din nou, pe fata. Virusul nu se ia pe maini si nici nu intra in masca umezita de la alergare sau de la vorbit. Dar e bine sa porti masca la alergare, ce este strada, decat un smog de virusi?

Virusul nu se ia in aer liber, mastile nu trebuie purtate cand iesim la plimbare

Virusul care provoaca boala COVID 19 nu se ia in aer liber, decat daca cineva tuseste spre tine de aproape sau te scuipa. Deci e inutil sa porti masca cand te plimbi, daca nu anticipezi o tuse sau un scuipat in fata.

Virusul din capetele noastre se ia mai ales in aer liber, ca acolo e si el liber si purtat de vant poate ajunge oricand pe buzele tale. Oamenii care merg pe strada sunt invaluiti intr-un nor de virusi si cand trec pe langa tine, iti dau o parte din nor, te invaluie in el. Daca se uita la tine e si mai grav. Inseamna ca isi recunosc vinovatia, respectiv ca ti-au dat o parte din nor, deci cel mai bun lucru este sa sari direct pe carosabil, moartea va fi mai usoara.”

Mai mult, profesorul mai explica si faptul ca virusul nu are cum sa intre in casa cu pachetele primite prin curier si nici nu poti sa iei virusul pe haine, asadar dezinfectarea agresiva dupa ce venim de afara nu isi are rostul. In plus, acesta aminteste ca acest virus este distrus de orice sapun, nu neaparat de un sapun antibacterial, mai ales ca nu este bacterie.

” Virusul care provoaca boala COVID 19 se poate afla pe pachetele livrate acasa, cu mancare etc, dar daca te speli pe maini inainte sa duci mancarea la gura, nu ai cum sa-l iei.

Virusul din capetele noastre se foloseste de pachete ca sa intre in casa si apoi, sare din calul troian si isi gaseste el diverse locuri, ca oricum rezista 9 zile pe suprafete si de acolo te pandeste. Si, cand nu esti atent, hop pe mana ta, hop in ureche si de acolo in ochi si gata. Toate astea pentru ca ai deschis usa curierului. Care duce cu el nu doar un nor, ci un front atmosferic de virusi.

Virusul care provoaca boala COVID 19 nu ti-a umplut hainele, dupa o plimbare afara deci nu trebuie sa te arunci in cada ca sa te dezinfectezi, decat daca vrei sa fii curat, asa cum nu trebuie sa te speli pe maini numai de frica virusului, ci pentru ca esti un om atent la igiena personala.

Virusul nu intra in casa de pe pachetele de la curieri si nici de pe haine

Virusul din capetele noastre ne umple hainele, incaltarile, pentru ca ce este lumea acum, decat un smog de virusi, deci de fiecare cand te intorci acasa pui totul la spalat, cureti incaltarile cu clor, telefonul cu clor, portofelul, fiecare bancnota cu clor, desi nu-ti dai seama ca nu are cum sa ajunga de pe talpa in gura, decat daca musti din talpa la un moment-dat sau o lingi sau ai alte obiceiuri. Sau daca iti duci mana la gura, nas, ochi necontrolat, caz in care ar trebui sa consulti un neurolog. Multi nici nu mai ies din casa de teama/lenea ritualului dezinfectarii, de unde se vede ca intotdeauna, cel mai mare dusman al nostru, cel care ne face prizonieri, suntem noi-insine

Virusul care provoaca boala COVID 19 este distrus de orice sapun.

Virusul din capetele noastre este distrus numai de sapun antibacterian, desi coronavirusul nu este o bacterie”.

O concluzie la care doctorul a ajuns este faptul ca am devenit paranoici cand nu este cazul. Manusile nu ne feresc complet de virus, mai ales daca nu stim sa le purtam si sa ne dam jos cum trebuie. Mastile sunt inutile in spatiile exterioare si devin periculoase cand se umezesc, adica dupa aproximativ o ora. In acelasi timp, acesta face o precizare importanta, faptul ca paturile ATI pregatite pentru bolnavii de coronavirus sunt goale.

„Virusul care provoaca boala COVID 19 se lipeste de manusa si apoi se ia pe mana ta cand o dai jos, daca nu o dai jos cum trebuie. Manusa da falsa impresie de protectie, deci sunt mai multe sanse sa duci mana la gura daca ai purtat manusa, decat daca nu ai purtat, pentru ca te simti protejat. Deci cresc sansele sa iei virusul. Virusul nu se ia prin piele, deci cel mai bine este sa fii mereu atent sa-ti speli mainile inainte sa le duci la fata. Ceea ce ar trebui sa faci dintotdeauna si mereu, pentru ca este o chestiune de igiena elementara care te apara de o multime de alte pericole, cum ar fi virusul care provoaca hepatita, alti o multime de virusi, bacterii etc.

Dezinfectarea obsesiva a casei nu este necesara, spalarea mainilor inainte de a o duce la gura este suficienta

Virusul din capetele noastre da cu capul de masca fara succes, da cu capul de manusa fara succes, apoi aluneca de pe ea, pentru ca manusa nu este un aspirator de virusi, ci un dispozitiv cu raze laser care tine departe virusii. Ei observa de pe rafturile hipermarketurilor ca ai manusa si zic ok, scuze, trec la urmatorul fara manusa, tu esti invincibil, nu am ce-ti sa-ti fac.

In concluzie, mastile sunt utile in spatiile interioare, pentru ca poti fi purtator asimptomatic de coronavirus, iar daca porti masca scad cu 70% sansele sa il dai mai departe dar nu au niciun rost in spatiile deschise. Oricum, dupa o ora sau cand se umezesc isi pierd eficacitatea. Dezinfectarea interiorului casei este inutila, cat timp nu ai obiceiuri ciudate, cum ar fi lingerea obiectelor si nu uiti sa te speli inainte sa duci mana la gura. Dupa 15 mai cand vei petrece multe ore in colectivitate si vei atinge multe suprafete pe care le-au atins si altii, (unde poate au depus secretii, pentru ca scuipa in palma sau in san), merita sa-ti mai iei masuri de protectie, dar daca stai toata ziua acasa si singurele drumuri sunt la supermarket, este suficient sa te speli pe maini cand te intorci acasa si inainte de a duce mana la gura. Sau poti sa continui ritualul cu dezinfectatul pe care il repeti obsesiv de doua luni, pentru ca paturile ATI care zac goale, pentru ca nu au fost ocupate de bolnavii de coronavirus, pot fi oricand ocupate de bolnavii mintali. Care se auto-imbolnavesc sau isi transmit boala prin simplul fapt ca frica, factorul declansator, este contagioasa.”

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole