In ultimii ani, majoritatea alimentelor si bauturilor sunt comercializate in ambalaje de carton si este clar ca hartia joaca un rol esential in viata noastra de zi cu zi.
Paharele de carton, spre exemplu, pot fi gasite in majoritatea restaurantelor de fast-food, in cafenele si magazine alimentare. Motivul pentru care magazinele comercializeaza pahare de carton este evident: sunt esentiale pentru calatorii, pentru un picnic cu prietenii sau familia, sau pentru petreceri. Sa nu mai vorbim de nelipsitul pahar de cafea in drum spre birou.
Cu exceptia faptului ca sunt folosite in cafenele si restaurante fast-food, paharele de carton au devenit o parte uriasa a festivalurilor, festivitatilor familiale, evenimentelor corporate, evenimentelor de cocktail, seminare si a multor alte ocazii. Sunt de asemenea foarte frecvent utilizate in birouri, scoli, spitale.
Paharele de carton devin tot mai des utilizate de companii, iar principalul motiv pentru care au devenit atat de populare in evenimentele corporative este pentru ca sunt usor de personalizat, devenind produs de marketing apreciat.
Este evidenta tendinta generala de a opta pentru pahare de carton, in locul celor de plastic. Mai mult, exista interes major in a crea ambalaje 100% biodegradabile. Un exemplu in acest sens este crearea de pahare obtinute din tigva de dovleac. O companie inovatoare de proiectare incearca sa reduca la minimum deseurile de plastic prin „crearea” cestii de cafea dintr-un fruct. Acestea sunt obtinute din dovleac. Ideea vine de la dovleceii cu crestere rapida pe care ii foloseau stramosii nostri pentru a pastra in ei lichide si apa potabila. Ce ai spune daca intr-o zi cafeaua ta ar veni intr-un fel de ceasca cu totul organica? Aceasta este viziunea lui Jun Aizaki, fondatorul studioului de design Crème Design. El si echipa sa au creat o ceasca prototip facuta dintr-un dovleac cultivat in interiorul unei
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: