5.4 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

E fizioterapia doar pentru sportivi? 7 mituri complet false despre fizioterapie

Fizioterapia e un domeniu foarte important care poate ajuta la dezvoltarea sau redarea funcționalității unor părți ale corpului dar mai ajută și la tratarea unor probleme de sănătate.

Din păcate există o mulțime de mituri care înconjoară acest domeniu și care nu sunt deloc adevărate. Pe cele mai cunoscute șapte dintre aceste mituri vi le prezentăm și noi mai jos și vă aducem argumente concrete despre neadevărurile pe care le propagă.

Doar sportivii fac fizioterapie

Poate cel mai cunoscut mit dintre toate este acela că pe mâna unor fizioterapeuți ajung doar sportivii. Oricine poate beneficia de serviciile unui fizioterapeut și poate ajunge să aibă nevoie de acesta atunci când apare o durere cronică sau când se dorește îmbunătățirea mobilității ori recuperarea după o operație.

Nu are rost să faci fizioterapie pentru că tot la operație ajungi

Un alt mit ce s-a răspândit de-a lungul timpului este acela că poți să sari peste fizioterapie pentru că aceasta nu poate ajuta pe termen lung. Mitul e complet fals ba chiar fizioterapia te poate ajuta să nu ajungi la operație.

Desigur, vei avea nevoie de un control amănunțit care poate cuprinde un RMN genunchi sau alte zone ale corpului în care ai probleme și abia apoi se poate concepe un plan personalizat.

Fizioterapia e doar pentru probleme musculare

Este este adevărat că cel mai des fizioterapia se folosește pentru ameliorarea durerilor musculare însă aceasta poate trata probleme de sănătate ale oaselor articulațiilor și chiar țesuturilor moi.

Printre cele mai interesante tratamente sunt cele pentru boli reumatice, dureri de spate, de gât, de umeri, hernie de disc sau chiar scolioză. Fizioterapia poate ajuta chiar și în cazul afecțiunilor respiratorii sau refacerea de după un atac de cord, o recuperare postoperatorie.

Fizioterapia sau masajul sunt același lucru

Nimic mai fals decât afirmația de mai sus care s-a transformat de-a lungul timpului intr-un mit crezut de prea multă lume. Masajul este doar o componentă a fizioterapiei însă aceasta poate include mult mai multe tehnici precum terapiile manuale care vizează stimularea articulațiilor și mușchilor dar și electrostimularea, prin care se folosesc curenți electrici de intensitate redusă în zonele cu probleme.

Fizioterapia presupune doar un set de exerciții

Fizioterapia diferă de la o persoană la alta pentru că fiecare om are anumite nevoi. De asta e conceput la startul exercițiilor un program de tratament personalizat.

Se va lua în considerare atât afecțiunea pe care o ai dar și istoricul medical și starea fizică actuală.

Fizioterapia e un domeniu neserios fără baze științifice

Trebuie știut încă de la început că fizioterapia are fundament științific iar cei care o fac au cunoștință de anatomie și sunt calificați pentru a pune diagnostic și a trata afecțiuni care țin de capacitatea de mișcare a unei persoane.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole