1.2 C
București
luni, noiembrie 25, 2024

STUDIU: Cate ore stau copiii nostri online intr-o zi de scoala si cum ii afecteaza acest lucru

Copiii care afirma ca petrec peste sase ore online sunt semnificativ mai nemultumiti de relatia cu parintii, prietenii si profesorii, precum si de viata lor.

Potrivit unui studiul intocmit de organizatia Salvati Copiii, mai mult de un sfert dintre copiii din Romania (27%) afirma ca, intr-o zi de scoala, stau peste sase ore online sau isi verifica periodic dispozitivul inteligent, telefonul mobil fiind de departe cel mai utilizat (in 96,1% dintre cazuri). Totodata, intr-o zi fara scoala, procentul copiilor care stau mai mult de sase ore/zi pe Internet sau isi verifica periodic dispozitivul creste la peste 47%, relateaza adevarul.ro.

Datele centralizate in cercetare arata ca in topul terminalelor folosite de catre copii pentru a naviga pe Internet se mai afla laptop-ul (46,6% din totalul respondentilor), computerul (33,2%), Smart TV (17%), tableta (16,4%) si consola de jocuri (7,3%).

Copiii care afirma ca petrec peste sase ore online sunt semnificativ mai nemultumiti de relatia cu parintii, prietenii si profesorii, precum si de viata lor in prezent. De asemenea, considera intr-o masura mai redusa ca activitatile de zi cu zi au sens, sunt mai putin optimisti cu privire la viitor, sunt mai nemultumiti de deciziile luate si afirma ca au fost mai putin relaxati in ultimele doua saptamani“, se mentioneaza in cercetarea Salvati Copiii.

Potrivit studiului, mai mult de jumatate dintre cei chestionati (54%) au declarat ca au fost deranjati sau suparati in timp ce comunicau pe Internet, totul pe fondul situatiei in care 43% dintre respondenti afirma ca posteaza online informatii personale (fotografii, adresa la care locuiesc, locurile unde merg, etc.)

De asemenea, 47% dintre copii recunosc faptul ca verifica uneori, rar sau deloc valoarea de adevar a informatiilor citite online, in timp ce 43% dintre ei sustin ca au vazut sau au primit mesaje cu continut sexual in mediul virtual si 61% s-au simtit inconfortabil ca urmare a ceea ce au vazut pe Internet.

Studiul Salvati Copiii privind utilizarea Internetului de catre copii a fost realizat pe un esantion de 1.156 de persoane cu varste intre 12 si 17 ani.

In prezent, organizatia Salvati Copiii Romania si Kaspersky deruleaza o campanie de informare despre riscurile din online, adresata parintilor si profesorilor din mai multe scoli ale Capitalei, in conditiile in care, potrivit unui studiu recent, opt din zece parinti sustin ca scoala si familia trebuie sa aiba o responsabilitate comuna pentru a-i invata pe copii despre siguranta in mediul digital.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole