3 C
București
sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Cum iti dai seama daca e vorba de o ruptura de menisc. Principalele simptome

Cei mai multi am auzit despre ruptura de menisc insa putini cunoastem principalele simptome iar cei mai multi nu recunoastem de la primele dureri despre ce e vorba.

O ruptura de menisc presupune ca bucati ale cartilajului sa fie rupte din cauza unor miscari de rotire a genunchiului brusc sau fortat. De cele mai multe ori, leziunile de menisc sunt intalnite la sportivi. 15% din toate cazurile de accidentari ale sportivilor sunt reprezentate de rupturile de menisc.

Principalele cauze ale rupturii de menisc

Meniscul se poate rupe in timpul activitatilor sportive printre o rasucire fortata sau rotatie, o pivotare sau o intoarcere brusca, o genuflexiune.

Sporturile care necesita intoarceri si opriri bruste au un risc mai mare pentru ruptura de menisc. Cele mai frecvente sporturi la care se produce aceasta accidentare sunt fotbalul, baschet, rugby si tenis.

Mai mult, in ultima perioada rupturile de menisc sunt frecvente si la copii pentru ca acestia fac sport de la varste tot mai fragede. In alta ordine de idei, meniscurile slabesc odata cu varsta astfel ca rupturile sunt frecvente la persoane de peste 30 de ani.

Principalele simptome ale unei rupturi de menisc

Daca crezi ca ai suferit o ruptura de menisc, primul lucru pe care trebuie sa il faci tu este sa cauti un medic priceput. Un ortoped bun Bucuresti gasesti si la cei de la centrokinetic.ro.

Atunci cand apare o ruptura de menisc ar trebui sa auziti un sunet in jurul articulatiei genunchiului. Durerea e prezenta mai ales cand zona e atinsa, genunchiul se umfla si exista dificultate la miscare sau chiar incapacitatea de a misca. Senzatie experimentata de cei accidentati este de blocare a genunchiului sau de prindere iar sentimentul e ca genunchiul cedeaza sau nu ofera suport.

Mai mult, ati putea simti o senzatie de alunecare sau pocnire ce e de cele mai multe ori un bun indiciu ca o bucata de cartilagiu a devenit libera si probabil blocheaza articulatia genunchiului.

Tratarea rupturii de menisc

In general, in functie de severitatea si localizarea rupturii se determina si regimul de tratament. Medicul poate recomanda odihna si evitarea activitatilor care agraveaza durerea genunchiului, bineinteles orice activitate care presupune rasucire rotire sau pivotare a genunchiului. Medicamentatia poate reduce si ea durerea si umflarea genunchilor.

Nu in ultimul rand, medicamentele si suplimentele pot duce la usurarea durerilor de genunchi. Poate cel mai bun tratament consta in exercitiu pentru pacientii cu degenerare de genunchi, pentru imbunatatirea functiei genunchiului si limitarea durerii articulatii.

Exercitiile de kinetoterapie au un rol foarte important in reducerea simptomelor dar si in imbunatatirea fortei musculare si a capacitatii fizice.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole