Cu siguranță ați auzit până acum de aparatele purificatoare de aer, dar v-ați întrebat vreodata care e utilitatea lor concretă? Încercăm să lămurim cele mai importante aspectele legate de aceste aparate și cum pot ele să îmbunătățească viața.
Deși românii sunt încă destul de reticenți, există aparate care ne pot ajuta să reglăm aerul din locuință pentru a nu ne afecta sănătatea. Dacă pentru umiditatea din încăpere putem folosi un umidificator sau un dezumidificator, pentru calitatea aerului există purificatoare.
Ce face un purificator de aer
În general purificatoarele de aer folosesc tehnologii moderne și poți să îmbunătățească aerul din încăpere, filtrându-l. Această tehnologie e ideal de folosit atât la locul de muncă dar și acasă pentru că purificatoarele de aer pot reduce la minimum încărcarea atmosferei cu praf casnic foarte fin.
Mai mult, sunt reduse foarte mult și substanțele nocive dar și alergenii și polenul precum și mirosurile neplăcute care există în încăpere. Din fericire aparatele pentru purificarea aerului se găsesc în diverse variante și sunt disponibile la prețuri avantajoase.
De ce e important un purificator de aer
V-ați gândit vreodată câtă importanță acordați alimentației și stilului de viață dar nu vă gândiți niciodată la aerul pe care îl respirați? Un om are nevoie în fiecare zi de mai mult de 1.000 de l de aer, iar în fiecare litru de aer se află praf care poate fi chiar invizibil. Un simplu covor poate prelua de 8 ori mai mult praf decât masa sa proprie.
Oamenii în general petrec până la 80% din timp în spații închise așa că devine vital ca aerul din interior să fie curat și sănătos și filtrat. De ce le mai multe ori curățenia și aspirarea prafului dar și aerisirea nu sunt suficiente pentru a face față numărului mare de particule. Purificatorul are ca principală menire reducerea cantității de praf și îmbunătățirea semnificativă a calității aerului.
Persoanele cele mai vulnerabile în fața prafului
Purificatorul de aer este ideal pentru persoanele alergice și astmatice dar și pentru copii și tineri și persoane vârstnice. Pentru o singură linguriță de praf din dormitor se găsesc în medie 1.000 de acarieni și 250.000 de minuscule excremente de acarieni.
O altă statistică interesantă arată că în spațiile de locuit se produc în fiecare zi 6 mg de praf pe metru pătrat iar utilizarea unui purificator de aer performant poate reduce foarte mult aceste cifre.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: