20.3 C
București
luni, aprilie 29, 2024

Ce trebuie sa stii despre uleiul esential de rozmarin

Uleiul esential de rozmarin. Popularitatea pe care o au dar si numarul mare de avantaje pe care le prezinta, au facut ca tot mai multe persoane sa foloseasca uleiuri esentiale pentru a trata anumite probleme de sanatate sau chiar pentru a-si consolida sistemul imunitar.

Prin urmare, au aparut o multime de uleiuri esentiale pe piata, obtinute din diferite plante, care promit un numar tot mai mare de beneficii. Despre unul dintre ele ne-am propus sa discutam si noi in acest articol.

Mai exact, vom vorbi despre uleiul esential de rozmarin care, desi nu este la fel de popular precum uleiul esential de lavanda de exemplu, prezinta numeroase beneficii si avantaje, precum si o multitudine de motive pentru care nu ar trebui sa ne lipseasca din casa.

Care sunt principalele beneficii ale uleiului esential de rozmarin

Cel mai usor poti convinge o persoana sa foloseasca un anumit produs, prezentandu-i beneficiile acestuia. Asa ca ne-am propus si noi sa incepem cu beneficiile uleiului esential de rozmarin. Iata asadar care sunt principalele beneficii ale acestui ulei:

Un important aliat al sistemului nervos

Uleiul esential de rozmarin este probabil cel mai important al sistemului nervos, existand o vorba din popor care spune despre rozmarin ca intareste memoria.

Este considerat a fi cel mai bun ulei cefalic, o singura picatura de ulei esential de rozmarin amestecat cu cateva picaturi de ulei esenetial de neroli fiind suficiente pentru a scapa de starea de nervozitate, avand beneficii considerabile pentru creativitate si totodata iti ofera o stare de calm.

Planta de rozmarin este cunoscuta pentru avantajele sale care le prezinta pentru meditatie, uleiul obtinut din aceasta planta fiind unul dintre cei mai bun protectori psihici.

Mai mult decat atat, uleiul de rozmarin este foarte bun si pentru mahmureala. Tot ce trebuie sa faci este sa pui cateva picaturi de ulei esential de rozmarin in apa, iar dupa o baie lunga vei scapa de mahmureala.

Benefic si pentru frumusete

Uleiul esential de rozmarin nu este benefic doar pentru sanatate, ci la fel de util se poate dovedi a fi si pentru frumusete. Cum poti profita de numeroasele proprietati ale uleiului esential de rozmarin? Ei bine, exista o multime de metode. Insa una dintre cele mai placute si care ofera rezultate intr-o perioada scurta de timp este masajul cu ulei de rozmarin.

Foloseste cateva picaturi de ulei esential de rozmarin, iar astfel muschii se vor relaxa si te vei simti mult mai bine, acesta avand si efect de detoxifiere a sistemului limfatic.

Dar, uleiul esential de rozmarin mai poate fi folosit si pentru a stimula cresterea parului precum si pentru a scapa de matreata, avand un foarte bun efect tonic. Mai este folosit si pentru a elimina celulita, iar beneficii mai prezinta si pentru persoanele care au probleme de ten, precum acneea sau tenul gras.

Ideal pentru detoxifierea ficatului

Uleiul esential de rozmarin este totodata si un foarte bun detoxifiant. Acesta poate fi folosit deci si pentru a trata problemele de tip gastrointestinal. Mai mult decat atat, imbunatateste circulatia bilei in corp, reducand enzimele hepatice plasmatice.

Acestea fiind spuse, putem concluziona ca exista o multime de argumente care sustin folosirea uleiului esential de rozmarin. Iar daca doresti sa-ti cumperi ulei esential 100% BIO la cel mai bun pret, atunci il poti gasi pe BioBoom.ro!

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole