20 C
București
miercuri, aprilie 3, 2024

Retete speciale de facut la blender: pentru energie, sistem imunitar, anti-stres dar si pentru sanatatea pielii

Cei care detin un blender stiu cat de comod e sa prepari o bautura delicioasa dar si sanatoasa care sa fie gata rapid. In ziua de astazi suntem inconjurati de roboti de bucatarie care sa ne faca vietile mai usoare si mai placute si cu siguranta blenderul e unul dintre acei roboti.

Daca ati ramas in pana de idei si nu stiti ce combinatii sa mai faceti la blenderul vostru, venim si noi in ajutor cu cateva retete interesante care sunt si specifice diferitelor probleme sau nevoi. De la retete de preparat la blender pentru intarirea sistemului imunitar, pana la retete anti stres sau impotriva durerilor de stomac, toate sunt usor de preparat si foarte bune la gust.

Reteta de facut la blender pentru energie

Toti avem nevoie din cand in cand de un boost de energie iar el poate fi luat cu mult succes din urmatoarea reteta preparata la un blender.

Se combina 2 morcovi de dimensiuni medii cu o lingura de unt de arahide si 150 de ml de lapte. Untul de arahide da energie, bananele sustin rezistenta si morcovii sunt plini de vitamine.

Laptele de vaca poate fi inlocuit cu unul de soia sau de migdale care au cel putin la fel de multe beneficii pentru sanatate. Reteta e ideala pentru sportivi.

Reteta de facut la blender pentru sistemul imunitar

Intarirea sistemului imunitar e esentiala in special la venirea anotimpului rece, dar corpul mereu va aprecia o doza buna de vitamine. E recomandat sa mancam cat mai multe legume si fructe pentru un sistem imunitar bun, dar iata ca exista o reteta care poate fi preparata la blender si ce poate face consumul acestor alimente chiar si mai gustos si mai placut.

Se pun in blender 3 morcovi impreuna cu 3 linguri de iaurt, dar si un ardei verde iute, taiat cat mai marunt, o legatura de patrunjel, zeama de la o lamaie si o lingurita sau chiar doua de ghimir. Combinatia e una picanta, dar fantastica pentru intarirea rezistentei in fata bolilor.

Reteta de facut la blender – anti-stres

Iata si o reteta inedita despre care se spune ca ajuta in momentele mai tensionate si duce la calmare. Reteta anti-stres presupune folosirea a jumatate de avocado, 2 linguri de nuci, 2 mere verzi, 100 ml de apa, o mana de spanac si una de patrunjel. Se pun toate la blender si se face un smoothie verde care iti alcalinizeaza corpul si ajuta creierul sa se elibereze de stres

Reteta de facut la blender pentru dureri de stomac

Reteta presupune combinarea la blender a unui cartof mediu, o jumatate de varza cu o mana de spanat si una de patrunjel, o banana, 2 fructe de kiwi, zeama de la jumatate de lamaie si un ardei gras. Se mai pune 100 ml de apa si se mixeaza.

Reteta de facut la blender pentru sanatatea pielii

O ultima reteta pe care o recomandam este cea ideala pentru sanatatea pielii pentru ca are o multime de vitamine benefice. Se combina o jumatate de ananas cu 2 morcovi, 1 mar, seminte de la o rodie si o cana de ceai verde. Se bea zilnic pentru a observa efectele.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole