3 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Ulcerul varicos. Remedii utile folosite in completarea tratamentului medical

Ulcerul varicos reprezinta o rana situata la nivelul piciorului, ce se vindeca greu si are tendinta de a se extinde. Ulcerul varicos este secundar unei proaste igiene a pielii si a unei circulatii deficitare la nivelul membrului inferior. Este uneori insotit de durere si potrivit statisticilor, este o afectiune frecvent intalnita (reprezinta 80% din plagile cronice), este dificil de tratat si are tendinta de a recidiva.

Acestea pot avea o durata de vindecare de la cateva saptamani pana la cativa ani. In lipsa tratamentului, ulcerele varicoase pot avea consecinte grave. Consultati un doctor care va va prescrie un tratament alopat.

Tratament ulcerul varicos

Cel mai frecvent tratament implica bandajul compresiv. Presiunea ar trebui sa imbunatateasca circulatia picioarelor, grabind vindecarea. In plus, este necesar ca pacientul sa stea intins, cu picioarele in sus pentru a favoriza intoarcea sangelui catre inima; sa urmeze un tratament cu antibiotice daca exista o infectie a ulcerului; o interventie chirurgicala daca medicul considera ca este necesar.
De regula, ulcerele varicoase necesita 3-4 luni pentru a se vindeca. Unele, insa, necesita mai mult timp sau exista riscul sa nu se vindece niciodata.

In completarea tratamentului alopat, puteti apela si la urmatoarele remedii naturiste:

-Comprese cu infuzie de panseluta (30 g planta), nuc (30 g frunze) si muscata (30 g planta). Puneti plantele intr-un litru de apa clocotita, lasati la infuzat 10 minute. Imbibati o compresa in aceasta infuzie, puneti-o pe ulcer timp de 30 de minute. Repetati de 3 ori pe zi, pana la cicatrizare.

-Comprese cu frunza proaspata de aloe. Se ia o bucata de frunza proaspata de aloe (cu varsta de 3-5 ani – plantele nu se uda timp de 5 zile inainte de a fi recoltate), se taie pe mijloc si se imbiba in putin ulei de susan presat la rece. Treceti de 3 ori pe zi, peste zona afectata, aceasta bucata de frunza proaspata de aloe imbibata in ulei de susan, pana la vindecare. La fiecare aplicare, se va schimba frunza de aloe.

Atentie, in prima faza, acest remediu poate produce o senzatie puternica de contractie.

Pentru un efect mai puternic, se recomanda sa folositi intern sucul de aloe vera, cate 20 ml, de 3 ori pe zi, timp de 6 luni.

-Compresa cu varza. Se ia o capatana de varza si se trece prin apa clocotita, maxim 1 minut, pentru a se desface frunzele. Dupa ce se desfac suficiente foi, se taie nervura de pe mijloc si se netezeste pe un suport de lemn, in asa fel incat sa devina aproape netede si sa permita iesirea sucului. Frunzele pregatite astfel se aplica pe locul afectat, incepand de sus in jos, cu partea groasa in sus si cu varful in jos – si toate cu fata spre piele. Se asigura astfel patrunderea sucului de varza in tesutul afectat si scurgerea infectiilor in jos. Peste frunzele de varza se aplica un bandaj de in, canepa sau bumbac– iar deasupra bandajului se poate pune o folie de plastic. Acest remediu se aplica seara si se lasa sa actioneze intreaga noapte. Dupa scoaterea bandajelor, pielea se curata de sus in jos cu ser fiziologic. Procedeul se repeta timp de 1 luna.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole