Rubeola, aceasta boala contagioasa a copilariei se traduce prin inflamarea ganglionilor, bubite mici, rosii, secretii nazale si lacrimarea ochilor. Ea poate fi insotita de febra.
Ea nu este foarte frecventa, deoarece copiii sunt, in general, vaccinati.
Virusul rubeolei poate persista in aer pana la 2 ore, timp in care poate fi inhalat de orice copil pe o raza de cativa metri. Timpul necesar ca virusul rubeolei sa se multiplice si sa provoace simptome este cuprins intre 10 si 20 de zile. De asemenea, trebuie sa stiti ca orice persoana cu rubeola este contagioasa cu 4 zile inainte si dupa debutul caracteristic al bolii (aparitia eruptiei cutanate).
Principalele simptome ale rubeolei sunt: mancarime la nivelul mucoaselor ochiului si nasului, hiperlacrimatie, cefalee, sindrom febril, fatigabilitate, inapetenta, inflamatia ganglionilor limfatici, eruptie care apare la nivelul mucoaselor si pielii (leziunile cutanate au dimensiuni mici, de marimea unui bob de orez, sunt rosietice, discret reliefate, provoaca mancarime). Cititi mai multe AICI.
Tratament rubeola:
Tratamentul simptomatic al bolii consta in administrarea medicatiei antipiretice (care scade febra). Medicamentul cel mai des utilizat in acest scop este paracetamolul. Aspirina nu trebuie administrata la copii deoarece este asociata cu sindromul Reye, o afectiune rara, dar potential fatala.
Pentru grabirea vindecarii, dr. Jean Claude Houdret, un reputet fitoterapeut, recomanda urmatoarele remedii naturiste:
-Infuzie de limba mielului (45 g flori) si mac (45 g flori). Puneti 30 g amestec intr-un litru de apa clocotita, lasati la infuzat 20 de minute. Dati-i o cana de 3 ori pe zi, dupa mese, pana la vindecare.
-Decoct de brusture (60 g radacini). Puneti radacinile intr-un litru de apa rece, fierbeti 10 minute, lasati la infuzat 10 de minute. Dati-i o cana de 3 ori pe zi, dupa mese, pana la vindecare.
Pe cale interna (pentru copii peste 5 ani):
-Ulei esential de cimbrisor (3 picaturi) si ulei esential de rozmarin (3 picaturi). Dati-i dimineata, la pranz si seara, cu o lingurita de miere, cu apa sau ceai, pana la vindecare.
Sfat
Dati-i copilului o alimentatie usoara, bogata in vitamina C, precum si multe lichide.
Cum rubeola poate provoca malformatii ale fatului, aveti grija ca micutul vostru sa nu intre in contact cu o femeie insarcinata.
Cum se manifesta pojarul, una dintre bolile copilariei
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: