5.2 C
București
joi, noiembrie 14, 2024

Migrena – De ce apare si cum poti scapa de aceasta durere de cap cu ajutorul remediilor naturiste

Migrena este o suferinta cerebrala, care se manifesta prin dureri severe de cap si care afecteaza aproximativ 20% dintre femei si 6% dintre barbati. Aceasta durere de cap, adesea violenta, se traduce printr-o durere unilaterala (pe o singura parte), uneori insotita de tulburari de vedere (migrena oftalmica) si/sau greturi.

Mecanismul exact al acestei afectiuni nu este cunoscut, dar s-a observat ca in timpul atacului migrenos exista atat modificari vasculare (studiile au demonstrate o reducere a fluxului cerebral care incepe in cortexul occipital si de extinde lent spre anterior, bilateral), cat si modificari neuronale, care implica un mecanism cu originea la nivelul nervului trigemen. Cauza probabila fiind un amestec de factori genetici si de mediu.

Dupa cum spuneam, migrenele sunt dureroare si pot dura intre 4 si 72 de ore, iar simptomele pot fi de la ameteala, amorteala, afectiuni ale vederii, stari de somnolenta, senzatii de voma. Majoritatea persoanelor care au astfel de simptome recurg la tratament, insa organismul la medicamente variaza de persoana la persoana. Medicamentele recomandate de medici sunt analgezicele (preparatele solubile si efervescente actioneaza mai repede si mai bine), insa acestea trebuie luate in mod corect si sa nu fie administrate in mod abuziv. De asemenea, foarte eficiente sunt si remediile naturiste.

Remedii naturiste care te scapa de migrene:

1-Infuzie de leustean (30 g seminte), izma (30 g frunze), pasiflora (50 g frunze) si rozmarin (30 g varfuri inflorite). Puneti 30 g amestec intr-un litru de apa clocotita, lasati la infuzat 20 de minute. Beti o cana de 3 ori pe zi, dupa mese, pana la ameliorare.

2-Gelule de mac californian (se gasesc la plafar). Luati 2 gelule la pranz si seara, in timpul meselor, pana la ameliorare.

3-Ulei esential de busuioc (3 picaturi) si ulei esential de lamaie (3 picaturi). Luati-le dimineata, la pranz si seara, cu o lingurita de miere, cu apa sau ceai, pana la ameliorare.

Ca o completare la tratament, se mai recomanda sa luati dimineata, pe stomacul gol, o doza de litiu, cat timp este necesar. De asemenea, trebuie sa respectati o alimentatie echilibrata si sa evitati excitantii.

Alte terapii alternative care si-au dovedit eficienta sunt: acupunctura, fizioterapia, masajul, relaxarea, aromaterapia si yoga.

Spilcuta, cea mai buna planta anti-migrena. Folosita din Antichitate ca „antinevralgic natural”

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole