0.8 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Remedii recomandate de specialisti pentru stimularea memoriei

Este absolut normal sa avem uneori gauri de memorie, mai ales in perioadele de stres, de depresie, de oboseala, daca luam anumite medicamente (anxiolitice sau somnifere, de exemplu), dar sa uitam cea ce s-a intamplat acum cateva clipe sau, din contra, evenimente mai indepartate, pot fi semne ale unei tulburari mai grave.

Medicii sunt de parere ca nu moartea neuronilor (un proces firesc si continuu), explica pierderea progresiva a memoriei, ci slabirea conexiunilor interneuronale. Conexiuni pe care ar trebui sa le intretinem prin gimnastica mintii. Astfel, pentru a va mentine memoria, lectura este indispensabila. De folos va poate fi si sa invatati pe de rost, din cand in cand, cateva randuri care va plac, sa faceti cuvinte incrucisate sau jocuri care solicita memorizarea. Totodata, interconectarea neuronilor poate fi stimulata si cu ajutorul fitoterapiei.

Daca memoria voastra incepe sa va joace repetat feste, in mod neasteptat si inexplicabil, Dr. Jean-Claude Houdret si Isabelle De Paillette recomanda sa luati unul dintre remediile de mai jos.

Iata cateva remedii eficiente pentru stimularea memoriei:

-Infuzie cu melisa/roinita (30 g flori), rozmarin (30 g flori). Puneti 30 g de amestec in apa clocotita, lasati la infuzat 10 minute. Beti cate o cana de 3 ori pe zi, dupa mese, pana la ameliorare.

-Ulei esential de micsandra (3 picaturi) si ulei esential de rozmarin (3 picaturi). Luati dimineata, la pranz si seara cu o lingurita de miere, cu apa sau ceai, pana la ameliorare.

Rozmarinul are un lung istoric de planta ajutatoare a memoriei. Contine o jumatate de duzina de compusi care impiedica descompunerea acetilcolinei dintre care majoritatea, daca nu toti, pot fi absorbiti prin piele, iar unii trec probabil de bariera sange/creier.

Pe vremuri, grecii beau rozmarin pentru limpezirea mintii si pentru a facilita travaliul intelectual. Infuzia incanta o minte obosita, fiind extrem de invioratoare pentru oamenii de afaceri foarte stresati si pentru studenti, mai ales in perioada examenelor.

Studiile au demonstrat ca daca aceasta planta este consumata pe termen lung, are un efect excelent contra Alzheimerului (reduce starea de agitatie si imbunatateste memoria), contra tulburarilor de memorie post-traumatice, precum si contra tulburarilor de memorie produse de problemele vasculare cerebrale. In acest caz, se recomanda administrarea unei lingurite cu tinctura de roinita, diluata in putina apa, de 4 ori pe zi, in cure de minim 4 luni. Aproximativ 40% dintre cei care au urmat tratamentul cu aceasta planta contra tulburarilor emotionale mentionate au resimtit o ameliorare clara a starii lor psihice.

Foarte eficienta este si melissa (roinita). Acesta influenteaza activ sfera psihica si emotiva a persoanei. Calmeaza, inlatura starile depresive si melancolice, normalizeaza somnul, amelioreaza memoria.

Pe vremuri, calugarii benedictini foloseau o mixtura de roinita pe post de panaceu pentru memorie si reintinerire. Aceasta se prepara in felul urmator: combinau 2 galbenusuri de ou cu 2 linguri de miere si 2-3 lingurite de tinctura de roinita, la care adaugau jumatate de lingurita de pulbere de busuioc. Acest preparat se consuma pe stomacul gol, dimineata, ca reintineritor si revigorant.

Ca o completare la remediile de mai sus, specialistii recomanda sa mai luati dimineata, pe stomacul gol, si o doza de mangan-cobalt, cat timp este necesar.

Cititi si:

Menta muntilor, planta aromata care face minuni pentru organismul nostru

Consumul de sardine duce la disparitia ridurilor, netezirea pielii si ameliorarea memoriei

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole