16.9 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024

Cele mai importante beneficii ale borsului. Ce afectiuni poti trata cu ingredientul care iti acreste ciorba

Borsul este un ingredient foarte des folosit in ciorbele romanesti, insa putini stiu ca acesta are numeroase virtuti terapeutice. Borsul reprezinta un produs natural, care are la baza procesul de fermentatie a taratei de grau.

Borsul contine minerale si un complex de vitamine B si C, minerale, aminoacizi esentiali si carbohidrati. Efectele sale terapeutice provin si de la drojdia de bere care ajuta fermentatia, ingredient care contine vitaminele (complexul B, vitaminele D si H (biotina)), enzime, minerale (calciu, magneziu, fosfor), dar si oligoelemente (seleniu, dar, mai ales si crom).

Pregatit acasa, borsul poate avea numeroase beneficii pentru organismul nostru. Daca vreti sa aflati ce afectiuni pot fi tratate cu bors, v-am pregatit toate informatiile necesare. Vezi si: Detoxifierea ficatului. 5 pasi pentru imbunatatirea functiei ficatului

Iata ce afectiuni poti trata cu ajutorul borsului:

-Pentru inceput, nutritionistii ne recomanda cura cu bors pentru revigorarea intregului organism. Tot ce trebuie sa faceti este sa tineti o cura timp de 3 saptamani cu bors taranesc. Se bea cate o cana cu 15 minute inaintea fiecarei mese principale, iar dupa o pauza de 7 zile, cura se poate repeta. Aceasta cura este foarte eficienta in cazul oboselii cronice.

-Borsul este un adevarat leac pentru bila, ficat, fiere, rinichi si colon. Se bea cate o cana cu bors, pe stomacul gol, cu 15 minute inainte de masa, timp de 2 saptamani. Pentru un efect mai puternic, se poate adauga in bors si o lingurita cu pulbere de pelin.

-Borsul previne infarctul si ajuta la sanatatea inimii. Specialistii in nutritie il considera un remediu excelent pentru bolnavii cardiaci ce sufera de infarct miocardic, hiptertensiunea arteriala si alte boli de inima.

-Borsul este indicat in diabet. Nutritionistii recomanda cura cu bors celor cu glicemia crescuta. Pentru reglarea glicemiei, persoana trebuie sa bea cate o cana de bors inaintea fiecarei mese principale, timp de cel putin 1 luna.

-Borsul este recomandat in cazul afectiunilor respiratorii cronice (bronsita, astm, sinuzita). Se recomanda cate 2 cani de bors, baute zilnic. Se fac cure de cate 3 saptamani cu bors, care se bea cu 15 minute inainte de masa. Acest remediu ajuta la vindecarea acestor boli si, mai ales, preintampina agravarile si recidivele.

-Borsul te scapa de mahmureala, durerea de cap si greata. Acesta reuseste sa inlature toate simptomele, fiind un remediu fara egal in aceasta directie. Pentru trezirea din betie se beau 1-2 litri de bors dintr-odata. De asemenea, se bea minimum 1 litru din aceasta licoare a doua zi, pentru a combate simptomele mahmurelii (ameteala, durere de cap, tremuraturi ale membrelor, senzatia de voma).

Atentie! Borsul are si contraindicatii pentru persoanele cu probleme gastrice, care ar putea să nu il tolereze. De asemenea, consumul de bors nu este recomandat in cazul dispepsiei acide.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole