Cineva a spus odata: „O dieta echilibrata inseamna cate o prajitura in fiecare mana.” Ce bine-ar fi sa fie asa si sa nu ne mai streseze urmarile. Insa gata cu eterna teama de kilogramele in plus! Asul e in chiar farfuria ta si se refera la o varianta sanatoasa si delicioasa care are la baza seminte de chia.
Aceste seminte seamana cu cele de mac si cresc numai in anumite zone ale Europei Centrale sau Americii de Sud. Nu se consuma ca atare, insa se pot adauga in varii preparate crude sau prajite, intregi sau macinate. Iar in amestecuri de salate, cu cereale si lapte, in sucuri sau piureuri de fructe sunt un deliciu. Poate nu stiai, insa contin de 5 ori mai mult calciu decat laptele, de 3 ori mai multe fibre decat graul, ovazul sau orice alt tip de cereale, de 2 ori mai mult potasiu decat bananele si mai mult Omega 3 decat somonul.
Vrei o reteta super-usor de pregatit?
Ai nevoie de: 25 g fulgi ovaz, 2 linguri seminte de chia, 250 ml bautura de migdale, 1 lingurita de scortisoara, 90 g iaurt, 1 mango taiat felii, 2 linguri de migdale crude. Amesteca intr-un bol fulgii de ovaz si semintele de chia, iar apoi adauga bautura de migdale si scortisoara. Dupa ce le-ai amestecat bine, pune o folie de plastic si lasa-le la frigider peste noapte. Dimineata imparte mixul in 2 boluri si adauga peste fiecare iaurt, mango si migdale si presara deasupra scortisoara.
Oricum, avem mai multe retete, daca vrei deserturi de sarbatori fara sa te streseze cantarul. Sarbatorile acestea chiar sunt mai dulci, nu-i asa?
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: