6.7 C
București
luni, noiembrie 25, 2024

Ce este pneumonia si cum se trateaza

Pneumonia este o afectiune inflamatorie a plamanilor care afecteaza in primul rand micile cavitati cu aer cunoscute sub denumirea de alveole. De obicei, o pneumonie este provocata de o infectie cu virusi sau cu bacterii si mai rar, de alte microorganisme, de anumite medicamente si de alte afectiuni, cum ar fi bolile autoimune.

Pneumonia/pneumopatia daca este descoperita si bine tratata de la inceputul ei, se vindeca foarte repede.

Un copil care face brusc febra, febra ce creste rapid, are obrajii rosii, respiratie accelerata, tuseste, trebuie sa fie imediat vazut de medic.

Simptome pneumonie:

Febra nu este neaparat un criteriu de luat in seama deoarece apare in multe alte boli comune si poate lipsi la cei care sufera de o boala grava sau de malnutritie. In plus, tusea lipseste, frecvent, la copiii sub doua luni. Semnele si simptomele mai grave pot include:

  • coloratia albastruie a pielii;
  •  sete diminuata;
  • convulsii;
  • voma persistenta;
  • valori extreme ale temperaturii.

Pneumonia – Tratament:

O radiografia va confirma afectarea pulmonara si va preciza intinderea ei. Tratamentul cu antibiotice va duce la vindecarea bolii in cateva zile. In cazul in care pneuminia este grava, copilul afectat este in general internat in spital. Vaccinarea previne anumite pneumonii bacteriene si virale atat la copii, cat si la adulti. Vaccinurile antigripale pot avea o oarecare eficienta impotriva gripei. Atunci cand au loc eruptii de gripa, medicamente ca amantadina sau rimntadina pot ajuta la prevenirea bolii.

Tratament naturist pneumonie:

  • Tratamentul alopat al pneumoniei consta in administrarea de antibiotice, in functie de sensibilitatea germenului prezent, pe baza rezultatelor antibiogramei efectuata din sputa recoltata de la bolnav.
  • Pentru inceput sunt necesare masuri generale de igiena. Patul trebuie sa fie curat, camera foarte bine aerisita, iar temperatura camerei mentinuta la 18-20 grade.
  • In perioada febrila, pacientul trebuie sa consume foarte multe lichide, fructe si pireuri, iar dupa incetarea starii febrile este permisa introducerea unei alimentatii mai complete.
  • Repaus la pat, pe toata durata febrila si inca 5 zile dupa.
  • In afara de cele enumerate mai sus este indicata si administrarea de produse naturiste cu efect: imunizant, antibacterian, antiviral, antipiretic, de calmare a tusei, expectorant si fluidifiant al sputei, calmante. Toate acestea grabesc vindecarea si impiedica recidiva.

Remediu eficient:

Se amesteca 5 linguri cu miere, cate 2 picaturi de ulei esential de cimbru, busuioc, piper, obligeana, tea-tree, portocala si eucalipt si cate 30 de picaturi de tinctura de iarba mare, ghimbir, ardei iute, propolis si echinacea. Se amesteca bine toate ingredientele, iar in primele 2 zile, cate o lingurita din doua in doua ore, iar incepand cu a treia zi luati cate o lingurita de 4 ori pe zi, timp de 7 zile.

In aceasta afectiune este indicat si masajul pieptului cu ulei de pin si ulei de eucalipt, in cantitati egale. De asemenea, puteti tine cure cu laptisor de matca, ou de prepelita, cu miere si propolis, cu polen, cu sirop de hrean sau cu argila. Mai puteti face aplicatii pe piept cu hrean si impachetari cu faina de mustar.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole