Corpul este un mecanism complex care stie sa te anunte atunci cand ceva nu este in regula. Nu ignora semnele si ia in serios in special durerile de spate. De exemplu, durerea si rigiditatea oriunde de la gat pana la partea inferioara a spatelui si a feselor care dureaza mai mult de 3 luni poate sa fie manifestarea unei spondilite.
Spondilita este frecvent confundata cu dureri mecanice de spate, care de obicei apar dupa o leziune reala a coloanei vertebrale. Insa, dimpotriva, spondilita implica inflamatie in articulatiile vertebrale si de obicei nu rezulta dintr-un singur incident definitiv.
Pacientii cu spondilita resimt un discomfort care este mai grav dimineata sau dupa perioade lungi de inactivitate, pierdere progresiva de flexibilitate a coloanei si o senzatie de rigiditate, dar si o postura inclinata, probleme de vedere si inflamatie a ochilor, inclusiv roseata si durere.
Care sunt metodele de tratament pentru spondilita
Desigur, daca vi se potriveste descrierea simptomelor de mai sus, primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa vizitati medicul. Tratamentul poate fi de multe tipuri si poate sa amelioreze intr-un procent foarte mare neplacerile provocate.
Fie ca vorbim despre medicamente pentru tratarea spondilitei, de la analgezice si antiinflamatoare nesteroidiene, fie ca vorbim despre kinetoterapie, gimnastica medicala, masaj medical, toate aceste tratamente pot avea efecte excelente si va imbunatatesc viata.
Tratamente naturiste pentru spondilita
Din fericire, pe langa medicamentatie exista o multime de alte tratamente naturiste pe care le puteti incerca pentru a vedea care functioneaza in situatia voastra.
De exemplu, terapia TENS presumune stimularea eletrica a nervului transcutanat pentru a controla durerea. Tehnica TENS este de obicei predata de un terapeut fizic si poate fi continuata acasa.
Intinderea sau stretching-ul este o alta metoda care ajuta la construirea flexibilitatii si poate reduce durerea. Mai exista terapia termica, care e foarte simpla: se aplica o sticla cu apa fierbinte sau un plasture de inalzire in zona afectata. La polul opus se afla terapia rece care presupune aplicarea unui pachet de gheata, a unui gel rece pe articulatiile dureroase.
Acupuntura poate ajuta si ea la reducerea durerii. Introducerea acelor subtiri in anumite puncte ale pielii este gandita pentru a activa hormonii de ameliorare a durerii. Terapia prin masaj da rezultate bune, dar si miscarea in mod regulat si exercitiile de tip yoga, pilates.
Nu in ultimul rand, Tehnica Alexander va invata sa fiti constient de postura dumneavoastra pe parcursul unei zile pentru a corecta pozitia cocosata din cauza spondilitei.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: