3.1 C
București
joi, noiembrie 14, 2024

Gard viu care creste repede – 6 plante care iti ofera intimitate in curtea casei

Daca esti in cautare de gard viu care creste repede, avem pentru tine 6 variante dintre care poti alege. Gardul viu e o optiune foarte sanatoasa fata de gardul clasic: ofera discretie, protejeaza de vant si furtuni, retine apa de ploaie, filtreaza noxele si reduce oscilatiile de temperatura.

Gasiti mai multe variante de gard viu cu crestere rapida, insa noi va prezentam 6 tipuri. Acestea s-au adaptat cel mai bine la noi in tara, care se comercializeaza cel mai des si care sunt destul de usor de ingrijit.

Gard viu care creste repede – Ulmul din Turkestan

ulmul de turkestan

Ulmul din Turkestan e un tip de gard viu care creste repede, are frunze mici si lucioase, o coloratura de ve verde viu, densitate mare si poate ajunte la 3 metri in doar 2 ani. Creste cu un diametru dens si tufos, astfel ca ofera o capacitate de umbrire deosebita.

Ulmul de Turkestan are rezistenta impresionanta la frig si suporta temperaturi de pana la -35 de grade Celsius. Vezi si: Gard viu cu frunze rosii – Ce arbusti sa plantezi pentru a obtine un spectacol de culoare

Gard viu care creste repede – Tufe de iasomie

tufe de iasomie

Nu e un gard viu propriu-zis, insa tufele de iasomie dezvolta un impresionant zid verde care poate sa inconjoare curtea casei. Pe langa toate beneficiile gardului verde clasic, tufele de iasomie ofera minunata mireasma delicata specifica aceste flori.

Ca inaltime poate atinge pana la 2-3 metri in 2-3 ani, are nevoie de lumina intensa iar pentru o dezvoltare buna are nevoie de udare regulata.

Gard viu cu crestere rapida – Leylandii

leyilandii

O specie mai deosebita de gard viu este Leylandii care creste cu pana la un metru pe an. Partea avantajoasa a acestui tip de gard viu este ca e foarte accesibil financiar, tolereaza cu usurinta rafalele de vant si temperaturile scazute. Reprezinta o foarte buna bariera fonica.

Gard viu care creste repede – Laurul englezesc

laurul englezesc

Laurul englezesc se numeste stiintific prunus laurocerasus. El creste pana la 60 de cm pe an in conditii optime de dezvoltare. Astfel, are un ritm mai scazut fata de plantele prezentate anterior, insa e o planta ce ramane verde pe tot cursul anului. Creste foarte bine atat la lumina intensa cat si in semi umbra, insa are nevoie sa fie udat la timp. Cu toate astea nu se impaca bine cu solurile foarte umede.

Aceasta planta e des folosita pe post de gard viu pentru ca se tunde cu usurinta si poate lua formele dorite pentru un design inedit.

Gard viu care creste repede – Cedrul rosu occidental

cedrul rosu occidental

Cedrul rosu occidental este un gard viu ceva mai inchis la culoare, insa nu va luat dupa denumirea populara, nu are culoarea rosie. Planta creste intr-un singur an intre 60 si 75 cm si rezista cu brio la temperaturi de pana la -25 de grade, deci se adapteaza perfect la climatul din Romania. Singura inconvenient al acestui tip de gard viu este ca nu ii merge bine in solurile cu umiditate excesiva.

Gard viu cu crestere rapida – Mirtul de ceara

mirtul de ceara

In fine, va prezentam ultimul tip de gard viu care creste repede si care se adapteaza foarte bine in gradinile de la noi din tara. E vorba despre Mirtul de ceara care provine tocmai din Statele Unite si care si-a extins arealul din sud pana spre nordul tarii, rezistent atat la temperaturi ridicate, dar si la seceta. Se dezvolta foarte repede, probabil cel mai repede dintre plantele prezentate pana acum: chiar si 1,5m pe an.

Mai mult, specialistii vin si cu o alta veste buna: planta necesita o minima ingrijire, avand practic grija de ea insasi.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole