3 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Gastroenterita. Ce este si cum o putem trata

Gastroenterita este o infectie de origine bacteriana sau virala care cauzeaza inflamarea stomacului si a intestinelor. Gastroenterita este o afectiune contagioasa cauzata de apa sau mancare contaminata, care se traduce de cele mai multe ori prin voma, diaree puternica si uneori febra.

In general aceasta infectie trece de la sine intr-un interval de 1 pana la 3 zile. Daca tulburarile persista, consultati medicul specialist.

Din cauza riscului de deshidratare, este imperativ necesar ca cei mici sa fie consultati de un medic.

V-am pregatit in cele ce urmeaza cateva sfaturi care sa va ajute sa treceti mai usor peste simptomele neplacute ale acestei afectiuni.

Gastroenterita. Cum o putem trata

Pentru inceput, este recomandat sa beti ceaiuri de ghimbir, musetel, menta, suc de coacaze, apa cu lamaie (la care se mai adauga 5 lingurite de zahar si putina sare), apa in care s-a fiert orez.

In ceea ce priveste dieta pentru gastroenterita, se recomanda sa consumati in fiecare zi banane pentru mentinerea nivelului normal de electroliti din organism. Ca alternativa la acest remediu puteti inlocui bananele cu iaurt, supe de legume si supa de pui.

Gastroenterita. Cum o putem trata in caz de diaree

-Infuzie de tataneasa (50 g radacini), caltunul-doamnei (50 g radacini), urzica (30 g frunze si tije). Puneti 30 g de amestec intr-un litru de apa clocotita, lasati la infuzat 15 minute. Beti cate o cana de 3 ori pe zi, dupa mese, pana la disparitia tulburarii.

-Decoct cu arbutus (50 g frunze) si frag (30 g radacini). Puneti 20 g de amestec intr-un litru de apa rece, fierbeti 10 minute, lasati la infuzat alte 10 minute. Beti cate o cana de 3 ori pe zi, dupa mese, pana la disparitia tulburarii.

-Gelule (capsule gelatinoase) de izma sau coacaz negru. Luati 2 gelule la pranz si seara, in timpul meselor, pana la disparitia tulburarii.

-Ulei esential de coriandru (2 picaturi), ulei esential de salvie (3 picaturi), ulei esential de arbore alb de ceai (2 piacturi). Dimineata, la oranz si seara luati aceste uleiuri esentiale cu o lingurita de miere, apa sau ceai, pana la disparitia tulburarii.

Gastroenterita. Cum o putem trata in caz de digestie dificila

-Infuzie de busuioc (30 g frunze), cimbru (10 g frunze), cimbrisor (10 g frunze), anason stelat (30 g fructe). Puneti 30 g amestec intr-un litru de apa clocotita, lasati la infuzat 10 minute. Beti 3 cani pe zi, dupa mese, pana la ameliorare.

-Decoct de lemn dulce (60 g frunze) si veronica (100 g planta intreaga). Puneti 30 g amestec intr-un litru de apa rece, fierbeti 10 minute, lasati la infuzat alte 10 si apoi strecurati. Beti 3 cani pe zi, dupa mese, pana la ameliorare.

-Gelule (capsule gelatinoase) de izma sau salcie. Luati 2 gelule pe zi, la pranz si seara, in timpul meselor, pana la ameliorare. Gelulele se gasesc in magazinele naturiste/plafare.

-Ulei esential de scortisoara (2 picaturi), ulei esential de oregano (2 picaturi), ulei esential de anason stelat (2 picturi) si ulei esential de chimen (2 picaturi). Luati-le dimineata, la pranz si seara, amestecate cu o lingurita de miere, apa sau ceai, pana la ameliorare.

Gastroenterita. Cum o putem trata in caz de voma

-Infuzie de pelin (10 g varfuri inflorite). Puneti plantele intr-un litru de apa clocotita, adaugati o jumatate de lamaie taiata felii, cu tot cu zeama, lasati la infuzat 10 minute. Beti o cana de 3 ori pe zi, dupa mese, pana la ameliorare.

-Decoct de obligeana (55 g radacini), arin (25 g). Puneti 40 g amestec intr-un litru de apa rece, fierbeti 15 minute, lasati la infuzat alte 10 si apoi strecurati. Beti 3 cani pe zi, dupa mese, pana la vindecare.

-Gelule (capsule gelatinoase) de izma sau anason stelat. Luati 2 gelule pe zi, la pranz si seara, in timpul meselor, cat timp este necesar. Gelulele se gasesc in magazinele naturiste/plafare.

-Ulei esential de izma (3 picaturi), ulei esential de rozmarin (3 picaturi), ulei esential de lamaie (3 picturi). Luati-le dimineata, la pranz si seara, amestecate cu o lingurita de miere, apa sau ceai, pana la ameliorare.

Gastroenterita. Cum putem preveni transmiterea infectiei

-Bolnavul trebuie tinut izolat si impuse reguli de igiena stricta pentru cei care intra in contact cu el.
Este importanta spalarea regulata a mainilor, dezinfectarea vasului de toaleta dupa fiecare folosire.

-Spalarea atenta a alimentelor si gatirea lor corespunzatoare, pastrarea la frigider a preparatelor alimentare.

-Copiii care inoata, nu trebuie sa inghita apa din mare, piscina sau lacuri si sa nu ’’manance’’ nisipul de pe plaja.

-Nu beti apa din surse necunoscute; evitati sa consumati apa de la robinet, preferand-o pe cea imbuteliata.

Stim cu adevarat ce contine mancarea fast food?

Gastrita. Simptome, cauze si tratament

Gastrita. Cele mai eficiente plante medicinale pentru prepararea ceaiului gastric
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole