6.1 C
București
duminică, noiembrie 24, 2024

Motivele pentru care coada-soricelului nu ar trebui sa lipseasca din casa

Originara din Europa, planta creste in toate regiunile temperate ale lumii si pe marginea drumurilor. Aceasta planta agatatoare si vivace are o tija inalta de 15-30 cm. ramificata, cu frunze segmentare si lineare; in varful ramurilor, apar flori albe, in capitule. 

De la ea se folosesc frunzele si partile aeriene care se recolteaza vara si se pun la uscat. In fitoterapie, coada-soricelului este considerata una dintre cele mai puternice antioxidante, antiinflamatoare si cicatrizante din flora mondiala, iar studiile efectuate au demonstrat multe alte calitati vindecatoare ale frunzelor si florilor sale.

Planta contine un ulei esential, de culoare albastruie, datorata prezentei azulenelor, precum si taninurilor si sucurilor amare. Aceste proprietati fac ca ea sa fie folosita ca stimulent circulator si antispasmodic digestiv, pe cale interna. Pe cale externa, planta permite tratarea eruptiilor cutanate si a iritatiilor ginecologice la femei, favorizand cicatrizarea tuturor leziunilor pielii.

Coada-soricelului, un bun cicatrizant natural

-Datorita efectului cicatrizant foarte puternic, cataplasmele cu ceai de coada soricelului sunt eficiente in tratarea ranilor si taieturilor adanci.

-Sub forma de bai sau comprese, coada soricelului are efect calmant, antiinflamator si dezinfectant in arsuri, plagi purulente, eczeme, hemoroizi si ulcere varicoase. Pentru bai se foloseste 30-60 g planta la 1 l de apa. Pentru un efect mai puternic, se poate adauga si radacina de tataneasa.

-Coada soricelului este eficienta in tratarea vanatailor si a durerii cauzate de inflamatie. Aceasta intareste vasele de sange, fiind recomandata si in tratarea varicelor.

-Compresele cu acest ceai calmeaza tenurile inrosite si iritate. De asemena, tot in tratamentele externe se foloseste si uleiul de coada soricelului in aromoterapie si masaj.

Coada-soricelului, un remediu excelent pentru afectiunile ginecologice

Orice femeie ar trebui sa consume cand si cand cate o ceasca cu ceai de coada-soricelului. Fie ca exista menstruatie neregulata sau menopauza problematica, acesta planta va face bine.

Coada-soricelului influenteaza in mod favorabil organele genitale. De exemplu, inflamatiile ovarelor trec cu baie de sezut cu coada-soricelului, durerile vor fi alungate si inflamatia se va retrage treptat. Baile de sezut sunt la fel de eficiente si in cazurile de incontinenta urinara la batrani sau copii. În cazul unor scurgeri mai abundente se vor face bai de sezut si se vor consuma doua cani de ceai de coada-soricelului pe zi.

Coada-soricelului, un bun stimulent circulator si antispasmodic digestiv

Coada-soricelului se recomanda in diferite afectiuni ale stomacului si intestinelor ca enterocolite si gastrite. Acesta calmeaza colicile stomacale, ajuta la eliminarea gazelor si restabileste pofta de mancare. Se beau cate 3 cani de ceai pe zi sau cate 50 de picaturi cu tinctura de coada soricelului, de 3 ori pe zi, adaugate in putina apa.

Infuzia de coada soricelului are si o actiune stimulenta asupra ficatului marind secretia biliara, calmand in acelasi timp spasmele care dau colicile hepatice. Se beau cate 3 cani de ceai pe zi sau cate 50 de picaturi cu tinctura de coada soricelului, de 3 ori pe zi, adaugate in putina apa. Totodata, infuzia de coada-soricelului are si proprietati tonice si stimulatorii asupra apetitului. Se beau cate 3 cani de ceai de coada soricelului pe zi sau cate 30 de picaturi cu tinctura de coada soricelului, de 3 ori pe zi, adaugate in putina apa. Preparatele se iau cu cel putin 15 minute inainte de masa.

Precautii

Planta poate provoca reactii alergii, este interzisa femeilor insarcinate.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole