3 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Suc de leustean. Beneficii si preparare

Primii care au descoperit efectele benefice ale frunzelor de leustean au fost medicii din Grecia Antica, care spuneau ca sunt eficiente in afectiunile digestive si afectiunile sistemului nervos. In prezent, in medicina populara, leusteanul este considerat un adevarat remediu pentru sanatate si frumusete. Pentru prevenirea si tratarea diverselor afectiuni este suficient sa adaugi acest zarzavat in mancare  sau sa-l consumi ca atare, insa efectul cel mai rapid il are sub forma de suc de leustean.

Suc de leustean – Beneficii pentru sanatate:

-Sucul de leustean are efecte uimitoare asupra gutei. Aceste mobilizeaza prompt excesul de acid uric din articulatii si alte tesuturi, sti­muland apoi eliminarea acestuia pe cale renala.

-Sucul de leustean ajuta si la dizolvarea pietrelor la rinichi, dar si la prevenirea formarii lor. Se dizolva 10 lingurite de suc de leustean in 200 ml de suc de morcovi.

-Sucul de leustean inactiveaza radicalii liberi, impiedica ac­tiunea nefasta a unor substante nocive, cum ar fi cele din pesticide, detergenti, unele produse cosmetice.

-Clorofila din sucul de leustean ajuta la eliminarea metalelor grele din organism (mercurul, plumbul, cadmiul), ducand la ameliorarea sau disparitia bolilor alergice, pielea isi recapata pigmentatia normala (sucul se poate folosi si extern) si ficatul ingra­sat isi recapata morfologia normala.

-Sucul de leustean ajuta la digestie. Acesta lupta contra constipatiei, stimuleaza secretiile gastrice, reduce balonarea și ajută la eliminarea gazelor. Se bea cate 2 lingurite de suc de leustean, inaintea meselor, timp de 10 zile.

-Sucul de leustean este folosit cu succes impotriva bolilor de piept cronicizate (bronsita, bronsita, tuse). Se face o cura in care se bea un pahar de suc de leustean pe zi, in 2-3 portii, timp de 2 saptamani. Nu se depaseste o cantitate de 100-150 ml de suc nediluat pe zi.

-Sucul de leustean combate anorexia datorita aportului de vitamine.

-Sucul de leustean poate preveni raceala si gripa.

-Sucul de leustean te scapa de petele pigmentare. Se poate freaca zona afectata cu frunze zdrobite de leustean sau se poate masa tenul cu suc de leustean. Aplicatia dureaza 5 minute si se repeta de 2 ori pe zi, timp de 1 saptamana. De asemenea, pentru un efect mai rapid, se recomanda si cura interna cu suc de leustean, cate 12 lingurite pe zi, timp de 2 saptamani.

Iata cum se prepara sucul de leustean:

Se ia o mana cu frunze de leustean proaspat si se mixeaza bine, dupa care se adauga 100 ml apa. Se lasa la macerat timp de 30 de minute, apoi se filtreaza. Este recomandat ca sucul de leustean sa fie consumat imediat pentru a nu-si pierde din proprietati. Pentru a nu avea probleme de digestie, se recomanda diluarea sucului de leustean cu putin suc de morcovi. Pentru a elimina toxinele, se ţine o cura de minim 2 saptamani.

Atentie!

Nu se recomanda femeilor insarcinate, celor care alapteaza, celor suferinzi de diferite boli care urmeaza un tratament medicamentos si nici celor alergici la leustean.

Cititi si:

Spumant cu suc de merisoare, lamaie verde si menta. Cum prepari cea mai gustoasa bautura cu efect afrodisiac

Suc de ghimbir si lamaie pentru curatarea ficatului

Suc de telina si morcov. Cel mai bun remediu bun regenerarea pielii

Suc de ceapa cu miere. Remediul naturist contra varicelor

Cum scapi de tuse cu suc de morcovi

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole