6.4 C
București
sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Ylang Ylang. Ce beneficii si intrebuintari terapeutice are „floarea-florilor”

Originar din Filipine, acest arbore de Ylang Ylang este cultivat astazi in Africa si Asia. In dialectul local, numele sau exotic inseamna „floarea-florilor”. Florile galbene ale acestui arbore noduros, cu frunze persistente, dureaza tot anul, dar sunt active din punct de vedere terapeutic mai ales in timpul sezonului ploios; cand sunt deschise, florile galbene sunt foarte parfumate, asemanatoare cu cele de iasomie.

Uleiul esential de Ylang Ylang

Uleiul esential de ylang ylang se obtine din florile acestui arbore, care in fiecare zi se pot culege manual petale, din care, prin distilare, se va extrage uleiul esential. Acesta are o mare cautare pe piata parfumurilor si a cosmeticelor datorita mirosului sau narcotic si dulceag.

Iata mai jos ce beneficii si intrebuintari terapeutice are ylang ylang:

Uleiul esential contine esteri (acetat de linali, de benzil si de geranil) si este recomandat in stari de oboseala si nervozitate; este un bun complement al tratamentelor pentru frigiditate si impotenta. De asemenea, are si o actiune benefica asupra dezechilibrelor scalpului (par gras) si aspura celor cutanate (piele grasa), relateaza Dr. Jean-Claude Houdret si Isabelle De Paillette in cartea „Utilizarea plantelor in tratarea bolilor”.

Uleiul esential de ylang ylang se intrebuinteaza in aromaterapie, pe cale externa (prin masaje si  difuzor pentru inhalatii). Utilizarea uleiului esential pe cale interna se face numai la recomandarea medicului. Medicii terapeuti il considera ca fiind extrem de potrivit in scaderea tensiunii arteriale si a calmarii palpitatiilor, ajuta la calmarea febrei musculare, in tratarea anxietatii, este revigorant, relaxant, iar din punct de vedere cosmetic, este util in reglarea secretiei de sebum, calmarea pielii sensibile si echilibrarea tenului mixt.

Citeste si:

Uleiurile esentiale si afectiunile creierului

10 secrete de frumusete ale araboaicelor

Tenul si aburii. Cum sa ingrijim si curatam tenul cu ajutorul bailor de aburi

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole