9 C
București
luni, octombrie 28, 2024

Sinuzita. Remedii eficiente care iti sar in ajutor

Inflamatie acuta sau cronica a sinusurilor fetei (frontale sau maxilare), sinuzita se traduce prin secretii nazale purulente. Ea poate fi de origine virala sau bacteriana, fiind uneori insotita de febra si dureri de cap.

Cu exceptia aparitiei unei infectii bacteriene, majoritatea cazurilor de sinuzita acuta trece dupa o saptamana. Sinuzita persistenta poate duce la infectii grave si la alte complicatii. Cea care dureaza mai mult de 12 saptamani, in ciuda tratamentului aplicat, se numeste sinuzita cronica.

Daca suferiti de sinuzita, consultati un doctor, care va aprecia necesitatea unui tratament alopat. In completare, puteti opta si pentru unul dintre tratamentele de mai jos.

Dr. Jean-Claude Houdret si Isabelle De Paillette recomanda in cartea „Utilizarea plantelor in tratarea bolilor” inhalatiile cu decoct de mirt (frunze, 50 g), cimbrisor (frunze, 50 g) si eucalipt (frunze, 50 g). Se pun 50 g amestec intr-un litru de apa rece, se fierbe timo de 10 minute, se lasa la infuzat alte 10 si apoi se strecoara. Se varsa decoctul fierbinte in inhalator, se acopera capul cu un prosop si se inspira vaporii calzi. Se reia de 3 ori pe zi, pana la ameliorare.

De asemenea, intern, se poate apela la urmatorul remediu:

-Ulei esential de lavanda (4 picaturi) si ulei esential de eucalipt (4 picaturi). Se iau dimineata, la pranz si seara cu o lingurita de miere, cu apa sau ceai, pana la ameliorare.

Remediile se completeaza cu oligoelemente. Se administreaza dimineata, pe stomacul gol, o doza de mangan, alternativ cu o doza de cupru, pana la ameliorare.

Se spune ca sinuzita urmeaza dupa o raceala, astfel ca pentru evitarea acestor infectii este important sa aveti grija de sistemul imunitar. Alimentele bogate in nutrienti si vitamine pot ajuta la intarirea sistemului imunitar prin stimularea activitatii anticorpilor si a celulelor sistemului imunitar. De asemenea, pentru a mentine mucusul subtire este indicat sa beti cat mai multa apa.

Vezi si

Leacuri batranesti pentru sinuzita. Vechi, dar mereu folositoare

Cum gestionam corect infectiile respiratorii la copii

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole