3.1 C
București
miercuri, ianuarie 22, 2025

Aceste mancaruri nu ar trebui reincalzite niciodata!

Exista unii consumatori care nu refuza sa manance o farfurie de resturi, desi multi dintre noi aplauda geniul cuptorului cu microunde si cuptorul pentru a reincalzi cina de aseara, cand suntem obositi sau pur si simplu nu avem chef sa gatim.

Aceste mancaruri nu ar trebui reincalzite niciodata! – afla de ce sa nu reincalzesti anumite produse gatite

Cercetarile arata ca reincalzirea unora dintre alimentele tale preferate poate fi periculoasa pentru sanatatea ta, mai ales daca nu sunt stocate corect. Iata o lista de alimente comune care nu trebuie reincalzite si de ce:

Telina. Telina poate deveni toxica daca o reincalziti deoarece telina contine nitrati care se transforma in nitriti dupa reincalzire. Daca ati facut supa cu telina in ea, ar trebui fie sa mancati toata supa, fie sa indepartati telina inainte sa o incalziti pentru a o manca reincalzita. Reincalzirea va permite eliberarea proprietatilor cancerigene.

Ciuperci. Ciupercile trebuie consumate in aceeasi zi in care sunt preparate din cauza continutului lor complex de proteine. Reincalzirea ciupercilor poate schimba compozitia lor de proteine si prezinta un risc ridicat pentru sanatate, in ceea ce priveste problemele digestive si cardiace. Daca doriti sa mancati ciuperci care au fost facute in ziua precedenta, mancati-le reci!

Pui. Puiul, ca si ciupercile, contine proteine care reactioneaza negativ cand este reincalzit. Atunci cand puiul rece este incalzit pentru a doua oara, compozitia proteinelor se schimba, ceea ce poate duce la probleme digestive. Daca trebuie sa va reincalziti carnea de pui, asigurati-va ca este complet gatita, iar interiorul este fierbinte in aburi. Pentru a folosi puiul ramas fara sa il reincalziti, puneti-l intr-o salata rece sau pe un sandwich rece.

Spanac si salata. Aceste verdeturi cu frunze nu ar trebui niciodata incalzite pentru a doua oara. Acestea contin cantitati mari de nitrati, care se pot descompune si formeaza nitriti din cauza organismelor prezente. Nitritii pot afecta nivelul oxigenului din sange, pot deveni toxici si pot cauza intoxicatii alimentare.

Oua. Ouale nu trebuie expuse in mod repetat la caldura. Reincalzirea oualor la temperaturi ridicate, dupa ce au fost fierte sau prajite, le pot face toxice si pot duce la probleme cu tractul digestiv. Nu reincalziti niciodata ouale prajite sau fierte – proteina din ele se distruge atunci cand este expusa in mod repetat la caldura.

Aceste mancaruri nu ar trebui reincalzite niciodata! – evitati reincalzirea uleiurilor

Orez. Lasand orezul la temperatura camerei mai mult de o ora – daca il asteptati sa se raceasca sau il lasati sa stea pentru cina sau o petrecere – poate permite orezului sa dezvolte o bacterie potential periculoasa care poate provoca varsaturi si diaree. Pastrati orezul suplimentar intr-un recipient etans imediat dupa ce il gatiti si reincalziti-l in siguranta.

Napii si sfecla. Acestea sunt ingrediente comune in supe si tocana. Daca reincalziti supa, luati-le din supa inainte si incalziti. Cantitatea lor mare de nitrati le poate face toxice atunci cand sunt supuse la caldura pentru a doua oara.

Uleiuri. Uleiul de seminte de struguri, uleiul de nuca, uleiul de avocado si uleiul de alune au puncte foarte scazute de incalzire care le fac sa devina rancede atunci cand le reincalziti. Evitati utilizarea acestor tipuri de uleiuri pentru gatit, coacere sau prajit.

Cartofi. Daca lasati cartofii sa stea la temperatura camerei pentru o perioada lunga de timp, acestia isi pot pierde valoarea nutritiva, iar conditiile pot fi excelente pentru cresterea botulismului. Imediat ce ati terminat de gatit cartofii, pastrati-i in frigider daca nu ii mancati.

Daca faceti un fel de mancare cu unul dintre aceste produse, ajustati volumul pe care il faceti la o dimensiune de servire potrivita pentru voi si familie pentru a elimina riscurile. Daca ramaneti cu resturi, gasiti o reteta pentru un fel de mancare pentru urmatoarea zi, care foloseste resturile si poate fi mancata rece!

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole