19.5 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024

Studiu – Femeile se simt mult mai nesigure cu privire la propria persoana dupa o ora petrecuta pe retele de socializare

Femeile incep sa se simta mult mai nesigure despre ele insele dupa ce au petrecut doar o ora pe zi pe social media, avertizeaza cercetatorii.

Utilizatorii inregistreaza o crestere a ingrijorarii cu privire la aspectul lor si la modul in care ceilalti ii vad. Sentimentele de presiune pentru a arata in forma, pentru a fi tonifiat si mai slab, de asemenea, cresc dupa acest timp de vizionat ecranele.

Cu cat se petrece mai mult timp pe retelele de socializare, cu atat creste nesiguranta fata de propria persoana

Academicii au cerut unui numar de 100 de femei sa spuna cat timp au petrecut online pentru verificarea Facebook, Instagram si Pinterest inainte de a le oferi un chestionar detaliat privind imaginea corporala.

Dr. Martin Graff, care a condus studiul, a declarat: „A existat un ideal de corp pentru femei inainte de aparitia retelelor de socializare, asa cum a fost cazul acum zeci de ani, dar social media face ca acest ideal sa aiba un impact mult mai puternic.”

„Femeile folosesc de asemenea social media pentru a se compara cu prietenii lor, care au programe pentru a edita cum arata”.

Timpul zilnic petrecut pe retelele de socializare poate cauza o problema de stima de sine, nu neaparat expunerea in mediul online

Dr. Graff a spus ca studiul a aratat ca „nu este doar expunerea initiala la aceste retele ce poate cauza o problema, ci timpul zilnic petrecut pe ele”.

Studiul efectuat la Universitatea din sudul Tarii Galilor a impartit femeile in patru grupuri, pe baza timpului mediu pe care l-au petrecut in fiecare zi in mediile sociale online, de la 30 de minute la mai mult de 90 de minute.

Au fost puse intrebari, cum ar fi cat de mult au fost de acord ca femeile subtiri si tonifiate erau mai atractive sau daca erau ingrijorate daca hainele pe care le purtau le faceau sa arate bine.

Rezultatele au fost prezentate la conferinta anuala a Societatii Britanice de Psihologie din Nottingham. Dovezi anterioare din Australia arata ca oamenii se pot „fixa” prin compararea cu prietenii de pe Facebook.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole