2 C
București
sâmbătă, noiembrie 23, 2024

5 beneficii ale amilazei

Amilaza, proteaza si lipaza sunt cele trei cele mai importante enzime digestive din organism. Corpul foloseste aceste enzime pentru a digera si distruge in mod adecvat alimentele. Amilaza, in special, este responsabila in a ajuta organismul sa proceseze carbohidratii in zaharuri simple. Iata cateva beneficii ale amilazei pentru sanatatea omului.

Amilazele au capacitatea de a imbunatati digestia, de a lupta impotriva diabetului, de a oferi organismului energie si de a monitoriza nivelurile de stres. Cercetarile au aratat ca amilaza poate functiona, de asemenea, ca tratament alternativ pentru cancer. Dupa cum se dovedeste, aceasta enzima digestiva are unele beneficii destul de impresionante pentru sanatate. Puteti gasi amilaza in fructe sau legume crude, lapte natural, seminte, nuci si leguminoase. Vezi si Enzimele alimentare – sursa vietii

Beneficii ale amilazei – Imbunatateste digestia si da un plus de energie

1. Imbunatateste digestia. Prin procesarea amidonului din dieta, amilaza ajuta la procesul digestiv. Ajuta corpul sa absoarba substantele nutritive din alimentele pe care le consumati, in timp ce sparge carbohidratii. Amilaza ajuta la mentinerea problemelor digestive la limita, asigurandu-se in acelasi timp ca organismul absoarbe substantele nutritive din alimentele pe care le consumati.

2. Ofera organismului energie. Ajuta la descompunerea amidonului, astfel incat organismul sa il poata folosi ca si combustibil. Amilaza joaca un rol important in descompunerea alimentelor cu continut ridicat de amidon, cum ar fi painea, boabele, cerealele, orezul, pastele, fasolea, cartofii si porumbul. Fara amilaza, organismul nu ar fi capabil sa transforme acesti carbohidrati in energie.

3. Ajuta la combaterea diabetului zaharat. Conform unui studiu publicat in Jurnalul Clinic si al Diagnosticului din 2013, pacientii cu diabet zaharat de tip 2 au fost gasiti ca avand niveluri ridicate de zahar in sange care au fost corelate cu nivele scazute de amilaza serica. Studiul sugereaza ca amilaza joaca un rol important in mentinerea sanatatii pancreasului. Nivelurile scazute de amilaza au fost asociate cu un risc crescut de diabet, precum si de sindrom metabolic. Amilazele au capacitatea de a inversa simptomele diabetului prin reducerea nivelurilor ridicate de zahar din sange.

Beneficiile amilazei – studiile sugereaza ca poate fi un tratament alternativ impotriva cancerului

4. Poate functiona ca tratament alternativ al cancerului. Dr. Nicholas Gonzalez a dezvoltat o abordare holistica a cancerului, care combina suplimente nutritive, clisme de cafea, diete prescrise si enzime pancreatice. Metoda sa se concentreaza pe detoxifierea organismului, corectarea dezechilibrelor sistemului nervos si sustinerea procesului natural al sistemului imunitar. Studiile au aratat ca enzimele pancreatice au efecte anti-cancer asupra organismului, sugerand ca beneficiile amilazei pentru sanatate pot include capacitatea de a proteja organismul impotriva cancerului.

5. Pot ajuta la monitorizarea nivelurilor de stres. Stresul cronic poate avea un efect periculos asupra corpului, ducand la multe probleme de sanatate. Cercetatorii au masurat nivelul alfa-amilazei salivare si nivelul cortizolului salivar pentru a determina daca cele doua au fost legate. S-a constatat ca amilaza este sensibila la stresul psihosocial. Rezultatele sugereaza ca enzima poate fi utila pentru masurarea nivelurilor de stres la om si pentru detectarea schimbarilor de stres-reactie in organism.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole