4 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Flori de gradina care iubesc soarele

Daca aveti un loc insorit in curte, care este perfect pentru o gradina de flori, asigurati-va ca alegeti plante care pot prospera in soare fierbinte, fara prea multa ingrijire. Acest lucru poate fi un pic dificil, daca doriti sa creasca flori anuale in plin soare. Se face destul de cald stand in plin soare toata ziua. Unele plante iubesc caldura, unele lesina. Unele flori de gradina se adapteaza perfect acestor conditii, asa ca vei avea mereu un colt colorat in gradina. Iata flori de gradina care iubesc soarele, cele mai frumoase 5 flori pentru zilele insorite de peste an.

Flori de gradina care iubesc soarele – Cleome si mararitele

cleome-planta-paianjen

Planta paianjen (Cleome). Numele comun al acestei flori este planta paianjen, nume dat de „picioarele” lungi care ies din flori. Plantele incep sa infloreasca de jos in sus, prelungind perioada de inflorire pe mai multe saptamani. Pe masura ce florile se estompeaza, se formeaza pastai de seminte lungi si subțiri. Aceste flori sunt masini de samanta proeminente, dar pentru ca majoritatea sunt hibrizi, niciodata nu stiti ce culori veti obtine anul viitor, dar majoritatea nu va vor dezamagi.

Semintele pot fi semanate direct, oricand dupa ultimul inghet. Acestea sunt flori inalte care se ramifica si, in general, se pot sustine fara sprijin.

cosmos

Mararite (Cosmos bipinnatus). Sunt flori care cresc usor si nu se intretin foarte greu. Puteti sa le gasiti in nuante bogate si luminoase de roz, violet, portocaliu si rosu, pastelate moi si chiar alb. Florile sunt de numai 3 cm, sunt rezistente si se amesteca bine cu alte flori. Diferitele soiuri vor creste de la 30 la 120 cm inaltime. Este usor sa porniti de la samanta cu aceasta floare, se planteaza direct oricand dupa ultimul inghet. Iubesc caldura si se potrivesc in orice tip de gradina datorita coloritului lor deosebit.

Cypress-vine

Cypress Vine. Tubulara, in forma de stea, flori rosii si frunze subtiri si ferme, aceasta floare, dupa denumirea sa stiintifica, Ipomoea quamoclit, este un alpinist foarte ornamental. Puteti sa le porniti in interior, in vase de turba sau hartie, cu cateva saptamani inainte de data ultimului inghet. Dar puteti, de asemenea, sa plantati samanta in aer liber dupa pericolul inghetului.

Asigurati-va sa le dati ceva pe care sa se catere si sa se extinda. Ele se vor apuca de alte plante, dar daca folositi un bat, va trebui sa le ajutati sa inceapa sa se roteasca in jurul ei.

Flori de gradina care adora soarele – Plante medicinale si flori otravitoare

lantana

Lantana camara.  Daca sunteti norocos si traiti intr-un climat in care lantana este rezistenta, probabil ca o sa cresca ca un arbust. De asemenea, se traseaza cu usurinta intr-un copac standard sau mic. Florile de lantana sunt adesea bi sau tri-colorate in nuante minunate de sherbet. Ca si in cazul tuturor plantelor enumerate aici, acestea infloresc in timpul verii. Toate partile acestei plante sunt otravitoare si pot provoca iritatii ale pielii, deci manevrati cu grija.

galbenele

Galbenele. Sunt atat de omniprezente incat nu le acordam atentia care merita. Ele se descurca cel mai bine in plin soare si cand sunt crescute putin pe partea uscata. Daca sunt aglomerate in conditii umede, ele pot fi predispuse la mucegai, dar puteti evita asta daca le dati o cantitate mare de aer si soare. O alta caracteristica a galbenelei este folosirea ei ca plante insotitoare, respingand daunatori cum ar fi gandacii de sparanghel, gandacii de fasole, si chiar si iepurii.

Asa trebuie sa arate gradina de supravietuire: Descopera plantele folosite in ultimul mileniu pentru a vindeca diverse afectiuni!

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole