4 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

9 beneficii ale ceaiului de rooibos

Beneficii ale ceaiului de rooibos. Nativ din Africa de Sud, ceaiul rooibos este cunoscut pentru multe beneficii. Este plin de antioxidanti care ajuta la protejarea organismului de boli. De la imbunatatirea sanatatii inimii la tratarea alergiilor, ceaiul rooibos are beneficii asemanatoare pentru organismul uman la fel ca ceaiul verde, ceaiul negru si ceaiul matcha.

Ceaiul rooibos are capacitatea de a trata si preveni diabetul, ajuta la scaderea in greutate, sustine oase puternice si multe altele. Iata ce alte beneficii ofera acest ceai pentru un organism sanatos.

Beneficiile ceaiului de rooibos – Un ceai bogat in antioxidanti

1 – Are proprietati anti-inflamatorii si antioxidante. Acest ceai furnieaza organismului antioxidanti puternici care  functioneaza pentru a reduce inflamatia si pentru a proteja celulele de deteriorarea produsa de radicalii liberi. Ceaiul rooibos contine quercetin, un antioxidant cunoscut pentru proprietatile puternice de stimulare a imunitatii. Quercetin poate ajuta la combaterea hipertensiunii arteriale, a colesterolului ridicat, a diabetului, a sindromului de oboseala cronica si a astmului. Vezi si: Ceaiul de macese. 10 motive care te vor face sa il consumi in aceasta perioada

2 – Imbunatateste sanatatea inimii. Beneficiile ceaiului rooibos includ capacitatea de a stimula sanatatea inimii. Ceaiul contine un flavonoid numit chrysoeriol, care imbunatateste circulatia sangelui si reduce tensiunea arteriala. De asemenea, poate contribui la reducerea riscului de hipertensiune prin reglarea nivelului de hormoni. Compusii din ceaiul rooibos sunt capabili sa imbunatateasca sanatatea inimii prin scaderea inflamatiei in sistemul vascular si prin reducerea riscului de arterioscleroza.

3 – Trateaza si previne diabetul zaharat. Beneficiile ceaiului rooibos includ capacitatea de a trata si preveni diabetul. Conform cercetarilor publicate in Jurnalul de Medicina Traditionala si Complementara, ceaiul rooibos are un potential semnificativ impotriva debutului diabetului si a cancerului. Antioxidantii puternici pe care ii contine fac din ceaiul rooibos un plus excelent pentru o dieta diabetica.

4 – Poate preveni cancerul. Beneficiile ceaiului rooibos pot include capacitatea de prevenire a cancerului, datorita quercetinului pe care il contine. Studiile au aratat ca quercetinul are capacitatea de a suprima cresterea tumorilor maligne prin interferenta cu procesele implicate in mutatia celulara. Antioxidantii puternici din ceaiul rooibos ajuta la intarirea sistemului imunitar pentru prevenirea cancerului si a altor boli.

Beneficii ale ceaiului de rooibos – Oase mai puternice si pierdere in greutate rapida

5 – Sistem digestiv mai sanatos. Consumul de ceai rooibos in mod regulat poate ajuta la asigurarea unui sistem digestiv sanatos. Compusii din ceai lucreaza ca nutrienti naturali anti-spasmodici, pentru a preveni diareea, crampele si durerile abdominale legate de problemele digestive.

6 – Sustine oasele puternice. Ceaiul include capacitatea de a sustine sanatatea oaselor. Acesta contine mangan, calciu si fluorura, toate care lucreaza impreuna pentru a sustine cresterea oaselor sanatoase. Ceaiul rooibos contine, de asemenea, flavonoide care contribuie la cresterea continutului de minerale osoase.

7 – Ajuta la pierderea in greutate. Ceaiul rooibos ajuta la pierderea in greutate. Contine compusi care ajuta la arderea grasimii abdominale, inclusiv antioxidanti, polifenoli si flavonoide. Studiile au aratat ca acesti compusi pot ajuta la prevenirea formarii de noi celule grase. Vezi si: Ceaiul de busuioc, remediul care nu ar trebui sa-ti lipseasca in aceasta perioada a anului

8 – Ajuta in tratamentul alergiilor. Beneficiile ceaiului rooibos includ capacitatea de a trata in mod natural alergiile. Quercetin functioneaza pentru a bloca celulele imune care declanseaza reactii alergice. Datorita proprietatilor antiinflamatorii naturale ale quercetinului, ceaiul rooibos trateaza alergiile alimentare la fel de eficient ca si unele medicamente.

9 – Promoveaza sanatatea pielii si a parului. Cu un continut excelent de alfa hidroxid si antioxidanti puternici care lucreaza in lupta impotriva ridurilor, acest ceai hidrateaza pielea si protejeaza foliculii de par impotriva deteriorarii.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole