Ceai dietetic. Diabetul zaharat este o boala care apare fie din cauza unei supra-alimentatii indelungate cu hidrocarbonate (dulciuri, fainoase), fie ereditatii, fie unei boli grave sau unor tulburari digestive completate cu o insuficienta renala functionala, cu o permeabilitate crescuta pentru zahar.
Farmacistul Corneliu Constantinescu, ne recomanda in cartea “Plante medicinale in apararea sanatatii”, o formula eficienta pentru a prepara un ceai dietetic. Plantele recomandate sunt: frunze de afin, frunze de dud, frunze de nuc, teci de fasole, izma si papadie.
Ceaiul dietetic completeaza tratamentul si regimul indicat de medic. Prin cura facuta cu acest ceai se urmareste o ameliorare a schimburilor nutritive, disparitia zaharului din urina si revenirea la normal a functiunii pancreasului.
Frunzele de afin, dud, nuc si tecile de fasole ce intra in compozitia acestui ceai fac sa scada zaharul din sange, influentand favorabil diabetul zaharat. Menta si papadia maresc secretia bilei, care contributie la activarea digestiei si reglarea schimburilor nutriti.
Iata mai jos cum se prepara cel mai eficient ceai dietetic:
Plantele enumerate mai sus (frunze de afin, frunze de dud, frunze de nuc, teci de fasole, izma si papadie) se maruntesc bine prin rasnita de cafea, se combina si apoi se adauga o lingurita intr-o cana cu apa clocotita. Se lasa la infuzat timp de 10 minute.
Se beau cate 2-3 ceaiuri pe zi, indulcite cu zaharina.
Tecile de fasole verde, un bun remediu dietetic si antireumatic
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: