Acneea apare la tineri, 14-15 ani, iar acneea rozacee apare mai ales la femeile trecute de 40 de ani. Agentul patogen este stafilococul. Este si rezultatul unei dezintoxicatii insuficiente. Grasimile insuficient oxidate sunt cele care infunda glandele sebacee, provocand acnee. Iata 3 tratamente naturiste pentru acnee:
Tratamente naturiste pentru acnee – argila, intern si extern
Masca cu argila. Din 2-3 linguri de argila, care este antiinfectioasa si bacteriostatica, amestecata cu apa, se face o pasta putin mai groasa decat smantana. Se intinde bine pe zonele cu probleme. Se lasa sa se usuce, apoi se clateste cu apa calduta. Se aplica 6 cataplasme pe zi, dimineata, pranz, seara.
Se consuma argila si intern. Se pune o lingurita de argila intr-un pahar de apa si se lasa peste noapte. A doua zi se amesteca bine si se bea inghititura cu inghititura pe stomacul gol. Cura cu argila tine in prima faza 3 saptamani, apoi se reduce la 10 zile pe luna. Se intrerupe 15 zile daca apare constipatia persistenta. Cura cu argila nu este compatibila cu mancarea grasa, asadar se mananca cat mai slab si se beau multe lichide, apa si ceaiuri, in special.
Tratamente pentru acnee – plante si spalaturi si tamponari
Amestec de plante. Aceasta problema poate fi tratata si cu ceaiuri, atat cu spalaturi, comprese, cat si consumul intern este recomandat. Se fac comprese cu ceai de patlagina, musetel si cateva picaturi de tinctura de propolis si se spala fata in fiecare seara. Se fac spalaturi cu amesec de plante si se consuma si intern, 3 cani pe zi. Ceai de radacina de brusture, cicoare, conuri de hamei, trei-frati-patati (antialergic), dud, frasin, galbenele, muguri de plop, coada-soricelului.
Este foarte important sa se renunte pe toata durata tratamentului la mancaruri tip fast-food, alcool, tutun, grasimi, dulciuri in exces si sa se inlocuiasca pe cat posibil cu mancare usor digerabila. Se consuma mult arpacas, se pot face chiar cataplasme cu arpacas, se consuma miere, varza, papadie si cat mai multe lichide.
Suc de creson. Se face masca din 1/2 pahar de suc de creson cu ulei de masline sau migdale. Se pot strivi frunze de creson proaspete, iar cu sucul obtinut se ung cosurile direct. Se strivesc frunze proaspete de creson si se aplica direct pe ten, pe zonele afectate de acnee sau se face un decoct din 100 de grame de radacina de creson, care se aplica pe fata sau se fac tamponari.
Catina alba, un bun remediu contra acneei
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: