Migrenele afecteaza din ce in ce mai multa lume si chiar daca nu persista perioade indelungate, acestea sunt foarte neplacute.
Migrana este de fapt o cefalee (durere de cap) survenita in crize; de obicei hemicranie (pe o jumatate a capului), avand caracter periodic si fiind insotita de tulburari vegetative si senzoriale variate.
Aceasta se manifesta ca o durere intoleranta, pornita din regiunea oculara spre ceafa: este pulsatila, zvacnitoare, insotita de greturi, varsaturi, apatie si, mai rar, lacrimare, rinoree, paloare sau roseata a fetei; dupa criza ramane un timp, o stare de oboseala sau chiar de somnolenta.
Iata mai jos ce plante medicinale sunt recomandate in combaterea migrenei:
1.Busuiocul
Acesta se foloseste sub forma de infuzie preparata din 5 g de planta la o cana cu apa. Se consuma dupa masa.
2.Musetelul
Acesta se foloseste sub forma de infuzie din 20-30 g flori la un litru apa (8-10 flori la o cana). Se consuma cate 1-2 cani pe zi.
3.Ciubotica cucului
Aceasta se prepara infuzie din flori, 5 g la o cana cu apa fiarta. Se beau 1-2 cani pe zi.
4.Banuteii
Aceasta planta se indica, in special, in migrenele declansate de emotii. Se foloseste ca macerat la rece (continutul a „doua maini” de planta proaspata – flori si frunze – intr-un litru de vin alb). Se recomanda cate 1-3 linguri pe zi.
5.Frunzele de vita rosie
Acestea se folosesc zdrobite si aplicate sub forma de cataplasma.
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:
[…] Migrena. 5 plante medicinale recomandate in combaterea durerilor de cap […]