1 C
București
duminică, noiembrie 24, 2024

Cele mai eficiente ceaiuri din plante medicinale recomandate in litiaza renala

Litiaza renala este determinata de prezenta unor concretiuni calcare in basinet si caile urinare, ce se produc prin precipitarea si cristalizarea substantelor care se gasesc in mod normal in urina.

Prezenta calculilor este asimptotica in unele cazuri; cand exista tendinta de migrare apar crize dureroase pornind din regiunea lombara (regiunea salelor) spre radacina coapsei, urinari dese, urine rosii (care arata prezenta sangelui in urina).

Unele plante diuretice sunt recomandate in caz de calculi mici, in bazinet, ureter, vezica. In situatia in care exista un calcul voluminos in bazinet, folosirea plantelor diuretice este periculoasa, potrivit dr. Pavel Chirila si dr. Maria Chirila in cartea “Terapie naturista”.

Iata care sunt plantele cele mai indicate in litiaza renala:

  • Matasea porumbului: se fierb 30 g matasea porumbului intr-un litru de apa, timp de 2 ore; se bea in cursul diminetii. Autorii francezi recomanda folosirea unui decoct prelungit.
  • Frunze de mesteacan: ceaiul se prepara din 1-2 lingurite frunze de mesteacan, care se fierb 5 minunte in 300 ml apa; daca frunzele de lasa inainte 2-3 ore in apa rece, este suficienta apoi o simpla infuzie. Folosirea preparatului are mai bune indicatii in litiaza urica.
  • Mugurii de pin: se pot administra sub forma de infuzie, din 20-40 g la un litru de apa, bine indulcita, din care se consuma 2-3 cani pe zi.
  • Pirul: se administreaza ca decoct, din 1 lingurita de planta maruntita la 300 ml apa; se bea de 2 ori pe zi in cursul diminetii.
  • Sapunarita: are efecte de prevenire a formarii calculilor uratici; se foloseste infuzia obtinuta dintr-o lingurita de flori sau frunze la 250 ml apa; cu tot atat de bune rezultate se foloseste si radacina, dar ca decoct (1 lingurita radacina faramitata la 250 ml apa); se recomanda 2 cani pe zi.

Iata ce presupune regimul igieno-dietetic in litiaza renala:

In litiaza urica se vor evita: carnea de miel, carnea de pui, de purcel, maruntaiele, abuzul de oua si grasimi, supele de carne

Se recomanda multe cruditati.

In litiaza oxalica vor fi evitate: paine neagra, carnea grasa, spanacul, stevia, macrisul, prunele, coacazele, fragii, bananele.

Sfaturi utile:

-Uneori calculii se elimina spontan (fara niciun tratament), alteori prin cura de diureza si antispastice.

-Tratamentele cu plante medicinale sunt indicate pentru terapia de fond (prevenirea de noi calculi).

-Crizele dureroase trebuie tratate cu medicamente alopate.

-Calculii mari beneficiaza numai de tratament chirurgical.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole