3.3 C
București
luni, noiembrie 25, 2024

Bronsita cronica. Ce plante alunga tusea care nu mai trece

Bronsita cronica este o boala caracterizata prin tuse si expectoratie, cel putin 3 luni pe an, timp de 2 ani consecutiv, fara sa fie din cauza tuberculozei, bronsectaziei etc.

Dr. Pavel Chirila si dr. Maria Chirila, in cartea lor intitulata „Terapie naturista”, explica faptul ca intr-o prima etapa, aceasta suferinta este izolata, dar daca este neglijata sau neameliorata de tratament, devine persistenta si in cativa ani duce la complicatii severe (cordul pulmonar cronic).

*Nota: Pavel Chirila este un medic de renume in Romania deoarece acesta a ales sa duca lupta impotriva cancerului, invatandu-i pe oameni cum sa evite obiceiurile proaste ce ar putea duce la declansarea anumitor boli, dar si ajutand cu sfaturi pe cei care trec prin momentele dificile. Asa a ales ca la manastirea de la Slatina Nera, ctitorita de el, sa ridice si o clinica de recuperare oncologica.*

Iata mai jos ce plante medicinale sunt recomandate in bronsita cronica:

Iarba mare – are indicatie in bronsita postgripala cu tuse spastica. Se utilizeaza ca infuzie obtinuta din 15-30 g radacina uscata la 1 litru apa. Se consuma in cursul zilei.

Lumanarica – este indicata in bronsita cronica, bronsita acuta si in cazul in care puseul bronsic este insotit de sufocari. Se administreaza ca infuzie, preparata din 20-30 g flori la 1 litru apa. Se bea intre mese, in decursul unei zile.

Cimbrisorul – este un alt antiseptic al cailor respiratorii si un calmant al tusei chintoase. Se utilizeaza ca infuze obtinuta din 10- 20 g de planta la 1 litru de apa, din care se vor consuma 2-3 cani pe zi.

Podbalul – este un bun calmant al tusei si al expectoratiei. Se foloseste sub forma de infuzie obtinuta din 50 g de flori la 1 litru de apa. Se vor bea 2-3 cani pe zi.

Limba mielului – este o planta mucilaginoasa, indicata in tusea cu expectoratie dificila. Se poate administra ca infuzie, din 20-40 g flori la 1 litru apa sau ca decoct, din flori, frunze si tulpini, 15 g (din fiecare) la 1 litru apa. Se consuma cate 2-3 cani pe zi.

Mierea ursului – are actiune expectoranta. Se administreaza ca decoct (se fierbe 5 minute), din 30-60 g frunze la 1 litru apa Se beau 2-3 cani pe zi.

Florile de tei  au actiune sedativa la nivelul sistemului nervos si fluidifica secretiile bronsice. Se administreaza sub forma de infuzie, preparata din 15 g planta la 1 litru de apa, din care se vor consuma 2-3 cani pe zi.

Nalba mare – se poate utiliza ca infuzie, 20 g la 1 litru de apa, sau macerata la rece, din radacina, aceasi concentratie.

Ceapa – se administreaza ca infuzie, obtinuta dintr-o ceapa zdrobita in 250 de ml de apa. Se indulceste cu miere si se consuma 2-3 cani pe zi.

Ridichea neagra – se administreaza ca sirop. Se scobeste ridichea iar in interiorul ei se pune miere ori zahar.

In cazul bronsitei cronice recidivanta, la adult se poate recomanda si tratamentul balnear.

Atentie! Perioadele de infectie acuta (cu tuse, febra, expectoratie purulenta, gasirea unui microb in sputa, cresterea numarului de leucocite, a VSH-ului) trebui tratate cu antibiotice.

Cresterea rezistentei locale la infectii, usurarea expectoratiei, cresterea capacitatii respiratorii se pot realiza prin procedee naturale.

Tinctura de nalba. Un remediu excelent in caz de bronsita si afectiuni gastrice

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole