Medicina populara a avut intotdeauna o mare traditie in Franta. Locuitorii de la sate au pastrat o multime de leacuri de vindecare cu plante, care se bucura si astazi de reusite in randul francezilor.
Am descoperit si noi cateva leacuri frantuzesti si vi le aratam si voua in cele ce urmeaza:
Leacuri populare din Franta contra constipatiei
- Apa rece – asta-i cea mai buna si simpla metoda naturala pentru a inlatura constipatia. Tot ce trebuie sa faci este sa bei dimineata, pe stomacul gol, un pahar cu apa rece – este un laxativ fara egal.
- Mic dejun laxativ – fierbeti intr-un ibric cu lapte 3-4 smochine taiate in patru si mai adaugati 10-12 stafide. Lasati sa se raceasca. Se bea dimineata pe stomacul gol.
- Coaja de portocala – puneti la fiert coaja unei portocale timp de 30 de minute, in 250 ml apa. Aruncati apa si fierbeti-o din nou pentru 20 de minute, intr-o apa usor indulcita cu zahar (20 g la litru). Scoateti coaja si lasati-o sa se usuce pe un servetel. Mancati-o a doua zi dimineata, pe stomacul gol.
- Flori de porumbar – se opareste o lingurita de planta cu o cana de apa clocotita, vreme de 15 minute. Se bea dimineata, pe stomacul gol, timp de 3 zile.
- Sirop de violete – 3 pumni de petale de violete se pun intr-un borcan si se acopera cu apa clocotita. Preparatul se face dimineata, apoi se inchide ermetic si se lasa la macerat pana seara. Se strecoara, presandu-se bine petalele ca sa le iasa esenta. Se pune zahar pudra, de doua ori greutatea lichidului. Se pune pe baie de aburi si se lasa sa se ingroase pana ce seamana cu un sirop. Se pastreaza in vas inchis. Imediat ce aveti probleme cu intestinele, luati 2-3 lingurite pe zi. Acest preparat are efect foarte bun si in tuse.
Leacuri populare din Franta contra balonarilor, gazelor intestinale si aerofagiei
- Carbune vegetal – se obtine prin calcinarea materiilor organice de origine vegetala. Este un absorbant care fixeaza pe suprafata lui bacteriile si toxinele, dar mai ales gazele intestinale, care sunt eliminate pe cale naturala.
- Ceai de sulfina- in loc de cafea, la sfarsitul mesei, francezii beau un ceai preparat dintr-o lingura de sulfina uscata, oparita cu o cana mare de apa. Se infuzeaza scurt si apoi beau.
- Vin de angelica – intr-un litru de vin rosu se pun la macerat 30 g radacina de angelica, un varf de cutit de scortisoara, putina nucsoara rasa si un cuisor aromat. Se astupa sticla si se lasa 1 saptamana la macerat, intr-un loc racoros. Se strecoara si se trage din nou in sticla. Efectul sporeste daca se adauga in bautura si 20 g sunatoare sau gentiana.
- Infuzie de tarhon – se infuzeaza o lingurita de planta uscata cu 200 ml apa clocotita, vreme de 10 minute. Se bea cate o cana, dupa masa.
Leacuri populare din Franta contra basicilor la picioare
- Varza fiarta – se fierb cateva frunze de varza in lapte, se lasa sa se raceasca, apoi se aplica pe basicile produse de incaltaminte. Durerea trece imediat, iar pana a doua zi, basicile se resorb complet.
Leacuri populare din Franta contra bufeurilor de caldura
- Ceai de paducel – se prepara o infuzie dintr-o lingurita de planta oparita cu o cana de apa clocotita. Se lasa 10 minute, apoi se bea. Doza: 2-3 cani pe zi.
- Infuzie de salvie – salvia este planta cel mai des folosita, inca din Antichitate, pentru a rezolva problemele tipice ale menopauzei. Explicatia consta in faptul ca substantele pe care le contine sunt foarte apropiate de hormonii feminini. Se administreaza sub forma de infuzie preparata din o lingura de planta uscata oparita intr-un litru de apa in clocot. Se beau 3 cani pe zi.
Leacuri populare din Franta contra enurezisului
- Miere – la culcare Copilul cu enurezis trebuie sa ia seara, inainte de culcare, o lingurita de miere. Calmeaza sistemul nervos si retine apa aflata in exces in organism.
- Ulei de nuca – in fiecare seara, dati-i copilului bolnav de enurezis o felie de paine prajita, unsa cu ulei de nuca. O ancheta facuta pe 210 copii intre opt si zece ani arata ca tratamentul s-a soldat cu succes, in proportie de 55%.
Leacuri populare din Franta contra hemoroizilor
- Piciorul cocosului – in Franta, numele popular al plantei este „buruiana hemoroizilor”, ceea ce ii explica de la sine eficienta. Se stoarce sucul plantei in centrifuga sau prin zdrobire cu sticla, se imbiba cu el o compresa si se aplica pe locul dureros. Se administreaza si pe cale interna, preparandu-se un decoct din radacina de piciorul-cocosului. Se pune o lingura de radacina rasa in 200 ml apa rece, de seara pana dimineata. A doua zi se pune la fiert un minut, apoi se lasa sa se infuzeze 15 ore. Se beau 2 cani pe zi.
- Ceapa coapta – coaceti o ceapa necuratata in cuptor si aplicati-i frunzele, dupa ce s-au racit, pe locul bolnav.
- Argila si ceapa – faceti cataplasme din argila rece (amestecata cu apa) si aplicati-le 1-2 ore, in alternanta cu frunze de varza cruda, zdrobite bine.
- Decoct de afine – aplicati comprese impregnate cu decoct de boabe de afine (un pumn de fructe se fierb intr-un litru de apa, pana ce lichidul se reduce la jumatate).
Leacuri populare din Franta contra hipertensiuni
- Suc de grapefruit – francezii beau in fiecare zi un suc preparat din 2 grepfruituri bine coapte, iar tensiunea le coboara la valori normale.
- Orez si cartofi – sunt la baza unui regim anti-hipertensiune, foarte eficient. Includeti-le cat mai frecvent in alimentatie.
Leacuri populare din Franta contra impotentei
- Baie stimulatoare – daca va lipseste ardoarea erotica, puneti-va nadejdea in rozmarin pentru a fi iarasi in forma. Reputat pentru virtutile sale afrodisiace, uleiul de rozmarin isi va face simtite binefacerile, ca adaos in baie. E suficient sa amestecati 20 de picaturi cu o lingura de lapte praf si sa le dizolvati in apa din cada. Stati 15 minute, fara sa va spalati cu sapun, pentru ca uleiul aromat sa-si faca efectul.
- Infuzie de branca-ursului – puneti intr-o cana o lingurita de planta (la un loc radacina si frunzele taiate marunt) si turnati deasupra apa clocotita. Lasati sa se infuzeze 10 minute, apoi strecurati. Se beau 3 cani pe zi.
- Vin de scortisoara – puneti la macerat 60 g de scortisoara si 30 g de vanilie, intr-un litru de vin rosu curat. Dupa 15 zile, strecurati-l si mutati-l in alta sticla. Se bea un pahar la masa de seara.
- Vin de telina – mixati o capatana mare de telina si amestecati piureul obtinut cu 4-5 linguri de zahar pudra. Turnati deasupra 1 litru de vin alb curat si lasati la macerat 2 zile. Se iau 2-3 paharele pe zi.
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: