5.2 C
București
miercuri, noiembrie 13, 2024

Leacuri rusesti. Retete din batrani pentru o multime de boli si afectiuni

Leacurile si terapiile rusesti sunt ieftine, usor de preparat si nu prezinta niciun risc pentru sanatatea noastra, aducand, in schimb, vindecarea.

Iata mai jos care sunt cele mai folosite leacuri din Rusia:

Leacuri rusesti contra reumatismului si artritei:

  • Rusii prepara singuri un unguent contra reumatismului pe baza de mustar. Pentru asta ai nevoie 200 g de mustar uscat, pe care-l amesteci cu parafina sau gaz lampant pana cand acesta are consistenta unei creme. Unguentul se pastreaza o noapte la loc cald, dupa care se poate folosi. Se maseaza zona afectata, de prefera seara, pana cand unguentul patrunde in piele. A doua zi, se spala locul cu apa calduta. Folosind acest remediu, durerile vor disparea, iar umflaturile vor scadea. Vezi si: Masca cu efect de lifting pentru pielea imbatranita. Reteta ruseasca care va sare in ajutor
  • Cea mai buna frectie contra durerilor reumatice si de artrita: 500 g terebentina pura, 500 ml alcool pur, 500 g ulei de masline, jumatate de lingurita camfor. Se dizolva camforul in terebentina, se adauga uleiul de masline (in Rusia se folosea gazul lampant) si apoi alcoolul. Se agita bine inainte de folosire si apoi se frectioneaza zonele afectate pana cand frectia intra complet in piele, apoi bandajati cu o bucata de lana, pastrand bandajul toata noaptea. Acest ratamentul opreste rapid durerile reumatice, artritice, dar si pe cele musculare.

Leacuri rusesti recomandate in astm

  • In caz de astm, rusii folosesc foarte des inhalatiile cu ace de pin. Ai nevoie de 500 g ace si conuri de pin si 4 litri de apa. Acele si conurile de pini se adauga in cei 4 litri de apa, se fierb bine, iar la final se inhaleaza aburul fierbinte, tinand un prosop deasupra capului. Doua sedinte a cate 15 minute, in fiecare zi, aduceau ameliorari radicale.
  • Infuzia cu ceai de ghimbir este si ea foarte buna in aceasta afectiune. Se spala, se cojesc si se rad 400 g ghimbir, se pun intr-o sticla de 1 litru si apoi se umple cu alcool. Solutia obtinuta se tine la macerat vreme de 2 saptamani, agitand din cand in cand. La final, se strecoara printr-un tifon, storcand bine reziduul. Se lasa o zi sa se depuna sedimentul si se trece infuzia limpede in alta sticla. Se ia de doua ori pe zi cate 1 lingurita in jumatate de pahar cu apa calda, dupa mese.
  • Consumat cu regularitate, hreanul preparat cu suc de lamaie este foarte eficient. Se da prin razatoare 250 g hrean proaspat si se adauga peste el sucul de la 2-3 lamai, formandu-se un amestec gros care trebuie tinut la rece. Se consuma cate jumatate de lingurita, de doua ori pe zi, dimineata si la pranz.

Leacuri rusesti care te scapa de eczeme

  • Pe vremuri, rusii preparau o unsoare din cenusa de pipa, fiind foarte eficienta impotriva herpesurilor si a eczemelor.
  • Pentru a scapa de eczeme, un leac foarte bun este si balsamul din usturoi si miere Se fierbe usturoiul, se farama si se amesteca cu o cantitate egala de miere. Se aplica pe zona afectata seara, la culcare, apoi pe deasupra se aplica o felie de ceara. Se bandajeaza lejer. Dimineata se indeparteaza cu un sapun special sau petrol si se bandajeaza. Tratamentul se repeta si in noaptea urmatoare. Dupa cateva zile rezultatele sunt excelente.
  • Rusii inca mai folosesc in caz de eczeme un leac ciudat, dar se pare ca eficient, cu ulei de galbenus. Se fierbe bine un ou, iar galbenusul acestuia se inteapa cu o sarmulita subtire si se tine deasupra unei flacari de lumanare. La suprafata galbenusului vor aparea niste picaturi („ulei”). Acestea trebuie culese cu grija si folosite ca „ulei” pentru ungerea locurilor afectate.

Leacuri rusesti contra anginei pectorale

  • Medicina populara rusa trata cu succes aceasta boala folosind boabele de maces, ce asigurau o vindecare completa. Acestia pregateau o infuzie din 7 linguri cu macese (intregi sau sfaramate), adaugate intr-un vas cu 7 pahare de apa clocotita. Se acopera bine vasul si se lasa la infuzat timp de  24 de ore. La final, infuzia se strecoara, storcand macesele. Se pastra la rece si se administrau cate 3  pahare pe zi, la mese.

Leacuri rusesti pentru anemia de primavara

  • Medicina populara rusa prescria pentru aceasta afectiune o alimentatie bogata in: carne, ficat, galbenus de ou, creier de vitel, lapte, unt, icre, usturoi si ceapa. Pacientul trebuia sa bea 2 l de lapte pe zi, iar uneori se adauga si putin carbune medicinal in el.
  • Un alt remediu util era acela cu ovaz. Intr-un vas emailat se adauga trei sferturi cu ovaz proaspat, iar apoi se adauga lapte, incat sa acopere boabele si putina slanina de porc topita, cam de 1 cm grosime. Se acopera vasul si se fierbe la foc mic intr-un cuptor, pana cand boabele devin moi si imbibate. Daca este necesar, se mai adauga lapte. Produsul obtinut se consuma de 3 ori pe zi, cate 1-2 linguri.
  •  4 tulpini de aloe se lasa intr-o sticla cu vin la macerat pentru 4-5 zile. Rezultatul obtinut se consuma cate 1 pahar, de 3 ori pe zi.
  • Fierul este un lucru esential in toate cazurile de anemie. In Siberia, se recomanda metoda urmatoare: vara, se iau 5-10 cuie de fier (nu din otel), se spala si se infig intr-un mar verde. Marul se mananca dupa 24 de ore. Doza obisnuita este de trei mere pe zi. Iarna se pune intr-un pahar cu apa un cui mare si se lasa 24 de ore. Apoi „apa de fier” va fi bauta. Doza: o lingura, de trei ori pe zi. Se continua tratamentul din acelasi pahar, cuiul se lasa in apa, dar se scutura continutul inainte de a bea. Inainte ca paharul sa se goleasca, se pregateste un altul (dintii se spala dupa fiecare lingura de „apa de fier”, pentru a preveni cariile dentare).
  • „Calcifierea” – este un procedeu recomandat in toate cazurile de tuberculoza si anemie. Pregatirea medicamentului: se pun 10 oua crude (cu coaja) intr-un borcan. Ouale se acopera apoi cu suc de lamaie. Se asteapta pana cand coaja oului se dizolva complet – in aproximativ doua saptamani. Se adauga 360 g de miere si un pahar de coniac (de struguri). Se amesteca bine. Se pastreaza la loc rece si intunecos. Doza: un paharel de 2-3 ori pe zi, inainte de masa.

Leacuri rusesti contra leucoreei (scurgeri vaginale)

  • In Rusia si Siberia, erau folosite spalaturi cu „ceai” cald de coji de stejar, de doua ori pe zi. La un pahar de apa se pune o lingurita plina cu coji de stejar. Se fierbe 3 minute. Ceaiul este strecurat si apoi se foloseste pentru instilatii vaginale. De asemenea, foarte utile erau si spalaturile vaginale cu violete uscate. O mana de flori se oparesc cu un litru de apa. Se lasa sa se infuzeze timp de 20 de minute. Se fac spalaturi zilnice.
  • Sucul de dracila proaspata este foarte eficient. Se bea cate o ceasca de suc pe zi.
  • Decoct de coada-soricelului. Se pune o lingura de planta la o cana de apa. Se fierbe 20 de minute. Se consuma cate 2-3 cesti pe zi.
  • Flori de salcam alb. Medicina populara rusa recomanda consumul florilor de salcam pentru oprirea leucoreei. Pe timpul oricarui tratament, activitatile sexuale sunt interzise. Planta nu este recomandata in timpul sarcinii sau cand exista dereglari ale organelor sexuale.

Leacuri rusesti contra menstruatiei neregulate

  • Pentru menstruatii prelungite si dureroase, rusoaicele foloseau cornul de secara. La 30 grame de corn de secara se pun 45 g alcool si se lasa 7 zile la macerat. Se iau 10 picaturi de tinctura intr-un paharut cu apa calda, de doua ori pe zi, dimineata si seara. Daca aceasta nu da rezultate, doza se dubleaza in urmatoarele zile, pana cand isi face efectul. Se pot folosi pana la 60 de picaturi.
  • Pentru intarzieri menstruale sau menstruatii insuficiente, femeile din Rusia beau infuzie de musetel, 2 pahare odata.

Leacuri rusesti contra dizenterie (diaree puternica)

  • Terapia cu mere. Se incepe cu o clisma cu infuzie de musetel si un post complet de 24 de ore. Apoi, in decursul urmatoarelor 24 de ore, pacientului i se administreaza, la fiecare 4 ore, 2 mere curatate de coaja si date prin razatoare (in total, 12 mere).
  • Ciresata. Un sfert de kilogram de cirese proaspete se puneau in 3/4 litri vin rosu, pastrat la loc cald sau la soare timp de 2-3 zile. Se consuma cate un pahar mic de vin, de 3 ori pe zi (doza pentru copii era de un degetar.) Acesta era considerat un excelent medicament profilactic in timpul epidemiei.
  • Apa calda cu sare. Intr-un pahar cu apa calda se punea o lingura de sare. Se amesteca pana la dizolvarea completa. Bolnavul lua o lingura de solutie, apoi nu mai manca si nu mai bea nimic, 24 de ore. O zi de tratament era deseori suficienta. Mii de soldati rusi au fost tratati astfel, in timpul primului razboi mondial (1914-1918).
  • Paine neagra prajita si prefacuta in scrum. Se pune o lingurita de scrum intr-un pahar de vin rosu, o data pe zi. Se repeta cura, daca mai este necesar.

Leacuri rusesti contra gutei

  • Dieta alimentara. Se recomanda doar carnea de vaca fiarta, produsele lactate, precum si fructele si legumele radacinoase (morcovi, sfecla si napi).
  • In Rusia, bolnavii foloseau ca tratament si terapia cu intepaturi de albine.
  • Pudra din frunze de mac salbatic. Frunzele de mac uscate sunt pisate si aplicate pe comprese umede, in zona afectata. Se leaga usor.
  • Si in prezent, toti bolnavii de guta sunt sfatuiti, in Rusia, sa poarte ciorapi de lana inmuiati in solutie de ceapa. Se pun 8 felii de ceapa taiata, la 3 litri de apa. Se fierbe timp de 30 de minute si apoi se strecoara. In apa rezultata se inmoaie ciorapii curati pentru 10 minute si se usuca fara a mai fi clatiti. Tratamentul a dat rezultate neasteptate.

Leacuri rusesti contra hemoroizilor

  • Ceaiul de lumanarica are un efect total, chiar si in cazurile avansate. O lingura de flori uscate de lumanarica sunt introduse in apa fierbinte, apoi fierte 10 minute. Se strecoara si se bea ceaiul cald, de 2-4 ori pe zi. De regula, sangerarea dispare in 2-5 zile, iar boala in 10-15 zile. Acest procedeu
  • Tuica de roscove. 150 g roscove rase bine, introduse intr-un litru de tuica (sau alcool de 40 gr.), se lasa la macerat la loc cald, cel putin 10 zile. Se consuma cate 1 paharel mic, de doua ori pe zi, inainte de masa.
  • Si frunzele de frasin reprezinta un bun remediu siberian. Se prepara un suc proaspat de frunze de frasin si se administreaza de 3 ori pe zi, intr-un pahar mic, indulcit cu miere si urmat de un pahar cu apa calda. Se spune ca aduce o usurare, insa cura este de lunga durata.
  • Supozitoare din cartofi: se taie cartoful in bucati mici, sub forma de supozitoare, si se introduc in anus. Se pastreaza toata noaptea.

Leacuri rusesti contra durerilor de stomac

  • Rusii folosesc pentru ulcer terapia cu cartofi cruzi. Acestia nu se curata de coaja, se spala bine, se dau pe razatoare, iar sucul lor se stoarce. Se ia din acest suc, de 2-3 ori pe zi, cate un pahar. In unele cazuri, se poate adauga si putin ulei vegetal. In cazurile acute, cu sangerari, se face un tratament de 5 zile, dupa cum urmeaza: se curata bine intestinele cu ajutorul clismei (un amestec de apa calda cu sare), iar bolnavul va fi hranit doar cu cartofi fierti fara sare, la care se adauga galbenusuri de oua fierte tari. Se iau 4-5 mese pe zi. In timpul acestui tratament, lichidele trebuie cat mai mult reduse.
  • Un pahar de suc de aloe se combina cu 3/4 pahar de miere, precum si cu o cantitate egala de ulei de masline. Acest preparat se pune intr-o sticla si se leaga bine gatul acesteia. Se fierbe la bain-marie, timp de 3 ore. Se raceste si se pastreaza la loc racoros. Se administreaza cate o lingura dimineata, inainte de masa. Se agita sticla inainte de intrebuintare. Acest medicament se pastreaza la frigider, tipm de 1 saptamana.
  • Sucul de varza proaspata este un excelent medicament pentru ulcer. Se obtine prin maruntirea verzei prin masina de tocat, apoi sucul se strecoara printr-un tifon. Se beau 4-5 pahare pe zi, inainte de masa sau dupa. Nu se consuma alt lichid timp de cel putin o saptamana.
  •  Un amestec de ghimbir cu apa este considerat un bun medicament in tratarea ulcerului. La 1 litru de apa se pune o lingurita de radacina de ghimbir macinata. Se fierbe timp de 30 de minute, se strecoara si se raceste. Se poate adauga putina miere pentru gust. Se beau 3-4 pahare pe zi, in timpul mesei sau dupa masa. Rezultatele s-au dovedit a fi foarte bune.
  • Un preparat pe baza de amestec de mai multe plante este recomandat in toate cazurile de ulcere. Se ia o cantitate egala (o lingurita) de frunze de menta, gentiana, salvie si cimbru si se adauga intr-un litru de apa. Se fierbe amestecul timp de 30 de minute, se raceste, se strecoara si se beau cate 2 pahare de decoct, de doua ori pe zi, intre mese.
  • In caz de gastrita, rusii foloseau un remediu din seminte de mustar. Acestia inghiteau zilnic seminte de mustar cu apa, incepand cu o samanta si mergand progresiv pana la 20 de seminte. Apoi cantitatea descrestea cu cate o samanta pe zi. Se repeta tratamentul dupa 1 saptamana daca era necesar. In caz de gastrita cronica, acestia radeau 2 mere verzi cu coaja si le consumau imediat. Bolnavul nu trebuia sa mai manance nimic timp de 5 ore. Tratamentul se repeta de 4 ori, la interval de 1 saptamana, reducand la 4 ore timpul de abtinere de la mancare si bautura. Tratamentul provoaca uneori exces de gaze in stomac si este recomandat un regim cu carne si legume fierte.
  • In caz de colita, inflamarea intestinului, rusii folosesc clismele. Acestia fac 2 clisme. Prima, cu 3-4 pahare de apa calda, iar imediat dupa scaunul produs, se face a doua clisma, compusa dintr-un pahar de zeama de orez, amestecata cu 30 g zahar lactic. Aceasta trebuie sa ramana in organism toata noaptea. Dupa o saptamana de tratament, simptomele de colita dispar, dar este indicat sa se urmeze tratamentul inca o saptamana, apoi sa se ia zahar lactic inca o saptamana (de doua ori pe zi, cate 30 g). In combinatie cu acest tratament, se mai consuma si un ceai din salvie + vinetele + flori de musetel. Se strecoara si se ia cate o lingura la 2 ore, in timpul zilei.
  • Pentru a scapa de gazele din stomac, rusii consuma ceai de anason. 1 lingurita de seminte de anason si 1 lingurita de miere se fierb cu 200 ml apa, timp de 10 minute, se racesc si se strecoara. Doza este de 1-2 linguri pe zi. De asemenea, la fel de eficiente sunt si semintele de marar, semintele de patlagina, musetelul si violetele.

Leacuri rusesti contra tuberculozei

  • Un remediu siberian foarte bun se prepara pe baza urmatoarelor ingrediente: 1,100 kg miere din flori de tei, 1 pahar aloe taiata marunt, 1/2 pahar ulei de masline, 26 g crengi de mesteacan, 13 g flori de tei. Se amesteca intr-un vas mierea, se adauga aloe si se fierb timp de 10 minute. In acelasi timp, se fierb crengile de mesteacan si florile de tei in 2 pahare de apa, timp de 2-5 minute. Se lasa mierea si celalalt amestec sa se raceasca, apoi se adauga in miere apa in care au fiert crengile de mesteacan si florile de tei. La final, se adauga si uleiul de masline. Se consuma cate 1 lingura, de 3 ori pe zi.
  • Un alt remediu recomandat de catre practicienii rusi in cazurile de anemie sau tuberculoza in primele faze, este urmatorul: se folosesc, in cantitati egale, slanina de porc topita, unt nesarat, miere si cacao. Aceste ingrediente se pun intr-un vas smaltuit si se lasa la foc mic, amestecandu-se continuu. Cand amestecul incepe sa fiarba, se indeparteaza de pe foc, se raceste si se pune in borcane. Se pastreaza la loc racoros si la intuneric. Se administreaza cate o lingurita intr-un pahar fierbinte de lapte, de la 3 la 5 ori pe zi.

Leacuri rusesti care te scapa de raceli

  • Practicienii rusi recomanda consumarea ceaiului de macese, ca o metoda preventiva contra racelii si ca un tonic pentru stomac, rinichi si circulatie. Se pun 2 lingurite de flori uscate de maces, la un pahar cu apa, strecurat si luat de 3 ori pe zi, dupa mese.
  • Daca au inceput sa apara semne de raceala (dureri in gat, tuse, frisoane), rusii isi fac bai la picioare in apa fierbinte cu sare si isi curatati intestinele folosind clismele din 1 lingura de seminte de in, ovaz sau orz (macinate), fierte in 4 pahare cu apa. Aceasta se strecoara, apoi se adauga o lingura de sare si doua linguri de ulei vegetal. Apa sa fie foarte calda, dar nu fierbinte. – abtineti-va de la orice fel de mancare, cel putin 24 de ore.
  • In cazuri grave de raceli si bronsite, rusii consuma un decoct de lapte si licheni. La un pahar de lapte nefiert, se adauga o lingura de licheni sau frunze de salvie (se gasesc la Plafar). Se fierbe continutul la foc mic, timp de 10 minute. Se strecoara si se fierbe inca o data. Laptele se bea inainte de culcare, cat mai fierbinte. Se se vor folosi vase smaltuite, fara fisuri in smalt. Se acopera cu o farfurioara de portelan, niciodata cu ceva metalic. Tratamentul se repeta in fiecare seara pana la vindecare.
  • Un alt remediu siberian impotriva racelii si a gripei puternice este urmatorul: in 0,5 litri alcool diluat sau vodca, se adauga 20 g pelin uscat si se lasa la macerat timp de 24 de ore. Se bea o jumatate de pahar pe zi, cu 15 minute inainte de masa si inainte de culcare. De asemenea, o bucata de carpa se inmoaie intr-un amestec egal de ulei de masline, otet si camfor si se aplica pe piept comprese, pe timpul noptii, iar tot mai multi practicieni recomanda introducerea mustarului in ciorapi de lana.
  • Contra bronsitei, se rade un hrean negru, apoi se stoarce sucul si se amesteca cu 350 g miere lichida. Se administreaza cate 2 linguri inainte de fiecare masa si inainte de culcare.
  • Contra laringitei, rusii folosesc urmatorul remediu: in 2 litri de apa clocotita se pun 400 g tarate (se poate indulci cu miere). Se bea in decursul zilei, in loc de alt lichid, dar fierbinte. Acest remediu vindeca laringita intr-o singura zi. De asemenea, un alt remediu foarte eficient este si cel cu anason. Jumatate pahar de seminte de anason se fierb 15 minute cu un pahar de apa, apoi se strecoara. Se adauga putina miere si o lingura de coniac. Se ia cate o lingura, la fiecare jumatate de ora. Reface vocea in cateva ore.
  • Contra tusei, se pun 50 g radacina uscata de piper in 0,25 litri de vin alb. Se da intr-un clocot si se strecoara. Se administreaza in decursul zilei, in 3 portii egale, cald. De asemenea, si laptele cu usturoi este foarte eficient in cazul tusei. Se fierb 5 minute, intr-un pahar cu lapte, 5 catei de usturoi dati prin razatoare. Se strecoara. Se ia indulcit cu miere in decurs de o zi.

Leacuri rusesti contra constipatiei

  • Singurul laxativ recomandat de medicina populara siberiana era o infuzie de frunze de alexandrina, care provoaca scaunul fara sa creeze obisnuinta. Se pune o lingura de frunze uscate intr-un pahar cu apa rece si se bea dupa 12 ore, dimineata. Laxativul poate fi utilizat de 2 ori pe saptamana sau de 3 ori in cazuri rebele.
  • In cazurile cronice, se foloseste un manunchi mic de patlagina care se fierbe cu 2 pahare de apa, timp de 10 minute. La final, se strecoara si se bea rece, in cursul unei zile. Tratamentul trebuie urmat 30 de zile.
  • Un alt leac eficient este cel cu ulei vegetal. O jumatate de pahar de ulei vegetal (de masline) trebuie introdus in rect cat mai adanc, cu ajutorul unei canule. Repetat de mai multe ori seara, acest tratament ducea la regularizarea ritmului intestinal.
  • Decoct de boabe de maces. Se fierbe o lingura de boabe de maces cu un pahar de apa, timp de 20 de minute. Se lasa 10 ore la macerat si apoi se strecoara. Se bea inainte de culcare.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole