4.1 C
București
luni, noiembrie 25, 2024

Care sunt cele mai bune sfaturi pentru ingrijirea cateilor

Daca ai cumparat de curand un catelus, trebuie sa stii ca acesta nu este o jucarie de plus pentru familia ta, ci are nevoie de o ingrijire foarte atenta, deoarece detinerea unui animalut de companie reprezina o mare responsabilitate.

Iata ce ai de facut pentru ingrijirea optima a unui catelus:

Puii de catei au la inceputul vietii un sistem imunitar slab, de aceea este importanta vizita la un medic veterinar pentru efectuarea vaccinurilor. Vaccinarea se va face in principiu o data la 14 zile, incepand cu varsta de 6 saptamani, fiind obligatoriu precedata de o deparazitare.

Deparazitarea interna se face la fiecare 14 zile fata de vaccinare in spatamanile 6-14 de viata si ulterior la 3-4 luni. De asemenea, in primele 14 saptamani de viata catelul nu trebuie scos afara si nu se spala. Dupa aceasta varsta, daca este necesar, poti apela la o frizerie canina.

Alimentatia 

Si alimentatia reprezinta o atentie sporita in privinta puilor de catei. Alimentatia acestora depinde foarte mult de varsta si rasa. In cazul raselor sau indivizilor predispusi la afectiuni dermice, ale ficatului sau care manifesta o sensibilitate a sistemului digestiv, pentru stabilirea unui regim alimentar optim, este necesara contactarea medicului veterinar.

Trecerea de la regimul alimentar bazat pe lapte matern la un regim nutritiv complex incepe treptat, cu varsta de 4-6 saptamani.

Pentru puii pana in 16 saptamani hrana uscata se administreaza numai ca supliment la mesele obisnuite sau amestecata cu hrana umeda. De asemenea, indiferent de calitatea si cantitatea hranei administrate suplimentarea cu vitamine si minerale este obligatorie.

Comunicarea

Pana in prezent, oamenii de stiinta nu stiau exact daca animalele de companie inteleg cuvintele rostite si tonul folosit de oameni.

In urma unor cercetari mai amanuntite, oamenii de stiinta au reusit sa scaneze activitatea cerebrala a animalelor in momentul in care auzeau cuvintele de lauda ale stapanilor si au ajuns la concluzia ca atunci cand le adresam cuvintele de lauda, acestia percep atat cuvintele, cat si tonul in care o facem.

Iata care este varsta potrivita pentru ca un copil sa aiba un animal de companie

Specialistii afirma ca este benefic pentru un copil sa aiba in preajma un animal de companie mai ales dupa varsta de 7 ani. Dupa aceasta varsta un copil poate avea grija de animalul de companie, poate iesi la plimbare, il poate hrani sau spala, iar toate acestea il fac pe copil sa devina mai responsabil, mai atent la cei din jur.

Beneficiile unui animal de companie

Animalele ii fac pe oameni sa se simta bine si e vorba de mai mult decat de faptul ca se bucura de prezenta lor. Animalul preferat iti poate produce sanatate si te poate mentine asa.

Se spune ca sunt suficiente 15 sau 30 de minute petrecute in compania unui caine pentru a scapa de anxietate si stres. Intreg organismul trece prin schimbari fizice in intervalul acesta de schimbare a starii de spirit.

Animalele iti distrag atentia de la propria suferinta. Insa, probabil, cel mai mare ajutor este cel adus de caini sau pisici, care par a fi animale supersensibile in privinta copiilor care nu se simt bine. Uneori, doar simpla lor prezenta poate fi de un real ajutor si un confort pentru copii.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole