3 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Cum prepari ceaiul Matcha

Existent in traditia culturii japoneze de mult timp, ceaiul Matcha este cel mai calitativ ceai pudra de pe piata. Realizat din frunzele proaspete bogate in nutrienti ale plantei Camellia, ceaiul Matcha este macinat si apoi depozitat departe de lumina, pentru a-si pastra proprietatile antioxidante si culoarea de un verde crud.

Cum sa prepari ceaiul Matcha in 4 pasi

Pasul 1

Preincalzeste bolul Matcha umpland o treime din acesta cu apa fierbinte. Adauga in apa fierbinte matura Matcha, cu varfurile in jos pentru a le inmuia. Dupa ce bolul a fost incalzit, scurge apa din acesta si sterge-l cu un prosop uscat. Pune matura de o parte si apoi masoara 70 ml de apa fierbinte pentru Usucha si 40 ml pentru Koicha, dupa care las-o intr-o ceasca sa se raceasca.

Pasul 2

Foloseste lingura de Matcha pentru a masura pudra, 2 linguri pentru Usucha si 3-4 pentru Koicha si adauga-le in bol.

Pasul 3

Adauga apa fiarta la 70-80 de grade, masurata la Pasul 1 in bolul cu pudra Matcha.

Pasul 4

Ia matura Matcha si amesteca compozitia. Pentru Usucha amesteca cu o miscare sub forma de W, folosind incheietura, iar nu bratul, pana cand la suprafata compozitiei se obtin mai multe bule. Pentru Koicha, nu trebuie sa se obtina aceeasi consistenta spumoasa, din contra, se amesteca usor, de la stanga la dreapta, sus si jos, cu o rotatie de 360 de grade. Rezultatul va fi un amestec subtire, usor transparent, fara spuma.

Cum se consuma ceaiul Matcha

Ceaiul Matcha se consuma imediat dupa preparare, pentru a beneficia de toate proprietatile sale. De asemenea, poti consuma Matcha in amestec cu lapte, obtinand o bautura numita Matcha Latte. Aceasta se prepara punand la fiert o ceasca de lapte, 2 lingurite de Matcha pulbere si se amesteca cu matura din bambus speciala ori cu un tel din inox. Se toarna in ceasca si se serveste alaturi de un platou de fructe sau simplu.

Daca nu ai mai consumat pana acum ceai Matcha, tine cont de pasii de pregatire prezentati mai sus si bucura-te de savoarea pe care aceasta bautura o poate oferi, alaturi de numeroasele proprietati benefice asupra organismului.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole