Hota si aragazul reprezinta o necesitate in orice bucatarie, iar pentru a le pastra curate si pentru a le prelungi durata de functionare, este indicat sa le cureti regulat.
Daca dispui de hote si plite incorporabile, noi iti vom arata in acest articol cum sa le ingrijesti ca la carte:
Daca nu doriti sa folositi produsele toxice din comert, putei alege varianta celor naturiste, cum ar fi: bicarbonat de sodiu, otet din vin/ otet alb, lamaie cu coaja cu tot, ulei de masline si sare. De asemenea, puteti prepara singuri acasa un detergent universal din: 1 lingurita borax, jumatate lingurita bicarbonat, 1 lingurita de sapun de casa pe baza de ulei si cateva picaturi de ulei aromat (dupa preferinte) Ingredientele se amesteca cu 2 cani apa si se obtine detergentul.
-Un prim sfat este acela de a nu lasa niciodata grasimea sa se intareasca si sa stergeti imediat dupa ce ati terminat de gatit. Evitati solutiile abrazive de curatat, acestea pot distruge finisajul suprafetelor.
-Plitele sunt, in general, prima parte a bucatariei care se murdareste cel mai des si care sunt si foarte greu de curatat. Pentru a evita detergentii toxici in inlaturarea resturilor de mancare si grasime, puteti curata aragazul cu bicarbonat de sodiu si apa. Pasta formata din bicarbonat si apa se lasa sa actioneze timp de cateva ore dupa care se sterge cu o carpa si se clateste cu apa combinata cu otet.
-Urmeaza hota, care are nevoie de o curatenie mai speciala pentru ca este un adevarat aspirator de bacterii. Pentru a avea o hota profesionala care sa functioneze la un nivel optim, este nevoie de o curatare completa. Grasimea acumulata in hota este extrem de periculoasa. Daca este supusa chiar si celor mai joase temperaturi, grasimea se topeste si devine extrem de inflamabila. Chiar daca este o operatiune laborioasa, exista diferite metode prin care puteti curata si degresa hotele.
Mai intai pulverizati solutie de curatat pe toata suprafata si lasati sa actioneze cateva minute. Daca pe hota se afla grasime intarita, folositi un burete abraziv pentru a curata, insa, in mod normal, depunerile de grasime se curata usor si cu o laveta inmuiata in detergent.
Hotele din otel inoxidabil trebuie curatate intotdeauna cu produse speciale. Se incepe cu degresarea si curatarea propriu-zisa a hotei, iar mai apoi se demonteaza hota si se curata sau se inlocuiesc filtrele. In cazul in care hota are filtre lavabile, ele pot fi spalate. De regula, filtrele lavabile sunt realizate din alumini. Pentru aceste tipuri de hote este recomandat sa fie curatate o data la 6 luni.
Pentru hotele care au filtre de unica folosinta, cum ar fi cele din pasla sau hartie, se recomanda inlocuirea lor o data la 3 luni.
Folosind aceste sfaturi, veti asigura o viata mult mai lunga electrocasnicelor dumneavoastra, iar mancarea va fi gustoasa si sanatoasa de fiecare data!
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: