Un nou studiu publicat de cercetatorii britanici releva o conexiune intre folosirea „extrema” a internetului (a retelelor de socializare in mod special) si bolile psihice diagnosticate in randul tinerilor.
Desi analiza nu releva ca folosirea excesiva a internetului ar cauza in mod direct aparitia bolilor mintale si a depresiei, concluzia studiului este ca numarul mare de ore petrecute online este adesea asociat cu nemultumiri referitor la propria viata, scrie Go4it.
Studiul publicat de Education Policy Institute incearca sa evalueze sanatatea mintala in randul copiilor si adolescentilor, unul dintre subiectele atinse fiind corelarea intre folosirea internetului si a retelelor de socializare cu problemele mintale. Aparent, tinerii care petrec in timpul saptamanii trei sau mai multe ore online sunt de doua ori mai predispusi in a dezvolta probleme de sanatate mentala.
In timp ce copii si tinerii care folosesc cu moderatie dispozitivele conectate la internet au raportat incidente de hartuire online (bullying) in 6.7% din cazuri, proportia creste la 17.8% in randul celor care petrec mult timp conectati la retelele de socializare si internet. Concomitent, proportia celor care se declara multumiti de propria viata scade de la 7.4/10 la 6.59/10, sugerand un impact negativ asupra psihicului uman. Insa folosirea excesiva a internetului poate fi si un raspuns la probleme deja existente in viata de zi cu zi, incat este greu de stabilit daca timpul petrecut online este la sursa problemelor, sau doar consecinta a acestora.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Sursa: www.realitatea.net
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: