Eczema este o eruptie spontana care apare pe piele si care duce la o inflamatie. Cauza aparitiei nu este cunoscuta inca, dar se presupune ca sunt implicati mai multi factori, pentru care, de regula, exista si o baza ereditara. Aceasta apare, de regula, pe sistem nervos, in perioadele foarte stresante, dar trebuie sa stii
In cazul unei eczeme, pielea este aspra, uscata si se descuameaza. In fazele grave se ajunge la o senzatie de mancarime neplacuta si chinuitoare, iar acest lucru ii face pe cei afectati sa-si zgarie asa de tare pielea, incat aceasta incepe sa sangereze. Ranile provocate reprezinta un teren fertil pentru ciuperci si bacterii, care impiedica vindecarea rapida.
Remedii naturiste care te scapa de eczeme:
- Afin – decoctul de afin este folosit cu succes in tratarea eczemelor. Fierbe 1 lingurita de fructe uscate in 200 ml apa, timp de 15 minute, la foc mic. Lasa peparatul la racit pentru 15-20 minute si apoi strecoara. Aplica apoi cataplasme pe locul afectat, folosind un pansament steril;
- Galbenele – infuzia de galbenele este si ea extrem de eficienta in tratarea eczemelor. Se prepara din 2 linguri de flori la 250 ml apa, apoi vasul se acopera pentru jumatate de ora si apoi se strecoara. Se fac bai locale sau se pun cataplasme;
- Uleiul volatil de brad – acesta se poate administra intern, cate 2 – 4 picaturi de 3 ori pe zi, in miere, apa sau ceai. Tratamentul dureaza 3 saptamani.
- Coaja de stejar – se fac bai cu coaja de stejar. Substantele active din planta si in special taninul, actioneaza ca astringent, dezinfectant si calmant. Se face un decoct din 300 g coaja de stejar, la 5 litri de ap; se fierbe 30 de minute la foc mic, se strecoara si lichidul rezultat se toarna in apa din cada, care trebuie sa aiba temperatura de 37 grade C. Se sta in cada circa 15-20 de minute. Se fac 10 bai, cate una in fiecare zi.
Vezi si:
Unguent de coada-calului, excelent pentru artrita reumatoida si vindecarea ranilor
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: