Cea mai importanta masa din zi este, fara indoiala, micul dejun, asadar asigura-te ca este sanatos si nutritiv. Micul dejun asigura energia de care ai nevoie pe parcursul zilei, accelerand in acelasi timp metabolismul. Ce sa mananci la micul dejun pentru a slabi usor si rapid?
Studiile vorbesc despre cel mai bun ingredient pentru micul dejun
Un studiu recent publicat in Anale ale Nutritiei si Metabolismului (Annals of Nutrition and Metabolism) a descoperit ca cel mai bun ingredient pentru micul dejun este ovazul. Studiul a fost facut pe 36 de barbati si femei, impartiti in 3 grupe.
Toti participantii au consumat cate 350 de calorii pe zi. Primul grup avea la micul dejun ovaz, al doilea fulgi de porumb, in timp ce al treilea grup primea doar apa pentru masa de dimineata. Pranzul era la fel pentru toti. Participantii au fost rugati sa isi noteze nivelul de satietate in urmatoarele 3 ore. Cercetatorii au analizat probe de sange pentru a vedea nivelul de zahar din sange si nivelul insulinei.
Studiul a aratat ca persoanele din primul grup au avut cea mai mica dorinta de a manca in urmatoarele 3 ore dupa micul dejun. Ovazul s-a aratat a fi cea mai buna alegere pentru micul dejun, mai ales la persoanele ce doresc sa slabeasca, intrucat acelea au consumat la pranz cu pana la 50% mai putine calorii.
Ovazul sta mai mult in stomac, in timp ce fulgii de porumb cresc nivelul glucoziei din sange, si imediat dupa consum persoanele simt o scadere a glucozei. Mai multe studii au relevat aceleasi lucruri despre ovaz, faptul ca ajuta la scaderea in greutate si scade consumul de calorii pe zi intre 31-50%.
Beneficii ale ovazului
-
-
- da senzatia de satietate, datorita fibrelor pe care le contine, fibre ce dau senzatia de plin, ajuta la pierderea in greutate prin imbunatatirea digestiei;
- scade tensiunea arteriala cu pana la 30% atunci cand este consumat in mod regulat;
- reduce colesterolul, tot datorita fibrelor pe care le contine si care astfel tin la distanta multe alte boli grave, precum boli de inima sau accidente cerebrale vasculare;
- scade incidenta cancerului. Revista Britanica de Medicina (The British Medical Journal) a publicat un studiu in care se arata ca un consum regulat de ovaz scade incidenta cacerului de colon, de ovare, de proastata, precum si a cancerului de san.
-
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: