Drajeuri care protejeaza organismul uman si care, datorita ingredientelor folosite, au efect anticancerigen, au fost inventate de o studenta in anul 3 la USAMV Cluj-Napoca.
Aceste drajeuri sunt bune si pentru diabetici sau pentru cei care sufera de boli cardiovasculare.
Ioana Oprea, studenta in anul 3 la USAMV Cluj-Napoca, a declarat, ca inlocuirea dulciurilor zilnice cu astfel de alimente sanatoase, obtinute doar din plante naturale, are un aport benefic pentru sanatatea oamenilor pe termen lung.
”Drajeurile Candy Shield sunt sanatoase, fara zahar, cu adaos de indulcitor natural, extras din stevie, pudra de afine si de turmeric. Am ales afinele si turmericul pentru proprietatile lor antioxidante foarte bune si hepatoprotectoare. In plus, am demonstrat prin studii de laborator ca extractul de turmeric distruge celulele canceroase si inhiba dezvoltarea acestora. Consider ca sunt alimente ale viitorului, deoarece, daca sunt introduse in alimentatia noastra, in special a copiilor, pot preveni, in timp, dezvoltarea bolilor tumorale, hepatice, a celor celor cardiovasculare, dar sunt bune si pentru persoanele cu diabet. Inlocuirea dulciurilor zilnice cu astfel de alimente sanatoase, obtinute doar din plante naturale, are un aport benefic pentru sanatatea noastra pe termen lung”, a spus Oprea.
Potrivit acesteia, este indicat ca drajeurile sa fie consumate de catre copii, pana la 4 – 5 pe zi, dar si de persoanele cu diverse afectiuni, care pot consuma o cantitate dubla
Ioana Oprea a afirmat ca procesul de producere al drajeurilor dureaza circa doua ore, iar ca ingrediente suplimentare acestea mai contin ulei de cocos, maltodextrina si steviol.
”Pudra de afine si cea de turmeric se pun in forme dupa care jumatatile se lipesc impreuna si rezulta un drajeu in doua culori, roz si galben. Cred ca este posibil sa gasesc producatori dispusi sa introduca aceasta reteta in procesele de fabricatie. Oricum, voi initia demersuri pentru brevetarea drajeurilor”, a spus Ioana Oprea.
Prorectorul cu cercetarea al USAMV Cluj-Napoca, Dan Vodnar, a declarat, la randul sau, ca alimentele viitorului sunt alimentele actuale care vin cu o varianta imbunatatita, mai putina procesare, mai multe substante naturale, care provin din surse autohtone.
”Acestea vor aduce un plus de valoare din punct de vedere al principiilor active, pot fi echilibrate din punct de vedere nutritional”, a spus Vodnar.
Oana Pop, cadru didactic care preda principiile nutritiei umane la USAMV Cluj-Napoca, a mentionat ca ingredientele folosite in drajeurile Candy Shield sunt bogate in principii active, cu efect antioxidant, o alta caracteristica fiind capacitatea antimicrobiana foarte puternica.
”Ne bucuram ca exista alternativa, ca se poate oferi copiilor un produs sanatos, fara zahar. Efectul anticancerigen a fost demonstrat prin efectul antioxidant al polifenolilor, care ne ajuta sa prevenim aceasta afectiune si ar trebui sa incepem acest lucru de mici”, a spus Pop.
Studenta de la USAMV Cluj-Napoca a realizat anul trecut si bomboane cu efect anestezic si antimicotic, din extract de cuisoare si scortisoara, care ajuta la tratarea aftelor bucale.
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Sursa: ziuadecj.realitatea.net
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: