18.9 C
București
duminică, octombrie 27, 2024

Medicamentul-minune inventat de Ana Aslan, folosit cu succes de toate celebritatile

Longevitatea celebrei cercetatoare Ana Aslan (1897-1988) vorbeste de la sine despre efectele benefice ale tratamentului cu Gerovital, medicamentul inventat acum 60 de ani si care a facut din Romania locul de intalnire al tuturor VIP-urilor mondiale din acea vreme.

In timpul dictaturii lui Nicolae Ceausescu, regimul comunist obtinea peste 15 milioane de dolari pe an din aplicarea metodei de tratament si din vanzarea pe piata externa a Gerovitalului.

Braileanca Ana Aslan a inventat Gerovitalul, un produs antiimbatranire care a pus Romania pe harta pionierilor in domeniul tratamentelor medicale. Bazat pe procaina sau novocaina, folosite pana atunci doar ca anestezic in stomatologie, Gerovitalul se adresa mai ales persoanelor trecute de prima tinerete, atenuand ridurile, mentinand pielea ferma si cu un tonus optim.

Tot in 1952, simtind potentialul descoperirii, autoritatile au fondat in orasul Otopeni Institutul National de Gerontologie si Geriatrie, care din 1992 va purta numele de “Ana Aslan”.

Ana Aslan-Institutul National de Gerontologie si Geriatrie

Chiar daca initial se presupunea ca Gerovitalul are doar rol cosmetic, cercetarile ulterioare au scos la lumina si efecte secundare consistente si neasteptat de bune in privinta imbunatatirii capacitatii memoriei sau a circulatiei sangelui.

Efectele, vizibile cu ochiul liber

Prezentat lumii medicale in 1958, la Congresul de Gerontologie de la Basel (Elvetia), Gerovitalul a uimit si a sedus instantaneu, mai ales dupa au fost prezentate studiile prin care se observau cu ochiul liber efectele asupra “pacientilor”.

In perioada de glorie a Gerovitalului, prin simpla vanzare in strainatate sau prin aplicarea metodei de tratament, statul roman obtinea anual mai mult de 15 milioane de dolari, in conditiile in care moneda americana era cam de zece ori mai puternica decat in ziua de azi.

Disponibil doar in statul Nevada

In anul 1977, o comisie federala de aprobare a utilizarii medicamentelor din SUA a reglementat comercializarea Gerovitalului si pe piata americana, dar numai in statul Nevada. Cine cumpara sau administra medicamentul in afara granitelor acestui stat era pasibil de o amenda uriasa si chiar de condamnarea la inchisoare.

Americanii aveau in acei ani mari temeri ca aparitia unui medicament- minune strain le va strica piata locala, si asa aglomerata cu o multime de produse care promiteau un ten mai ferm, o piele mai supla si o viata mai lunga.

O multime de vedete, la usa institutului

Dovada a rezultatelor semnificative inregistrate in lupta impotriva imbatranirii, la poarta Institutului de la Otopeni a inceput sa fie aglomeratie de vedete de prim-rang ale mapamondului, de la presedinti de stat pana la mari actori sau artisti ai timpurilor.

Rand pe rand, Pablo Neruda, Salvador Dali, Charles de Gaulle, Somerset Maugham, Indira Ghandi, Charlie Chaplin, generalul Franco, Claudia Cardinale, Aristotel Onassis sau Marlene Dietrich au venit in Romania si au urmat tratamentul-minune, bazat pe pastile sau fiole, prescris de Ana Aslan.

Si John Fitzgerald Kennedy, presedintele SUA intre 1961 si 1963, a purtat o corespondenta directa cu Ana Aslan, achizitionand si el, ca si succesorul sau, Lyndon Johnson, cel mai cunoscut medicament romanesc.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole