Pentru a prepara aceasta reteta de miericica, ai nevoie de:
- 25 g petale de trandafiri de dulceata
- 150 ml apa
- 500 ml spirt alb
- 250 g miere
Mod de preparare miericica:
Petalele de trandafir se lasa sa se macereze 2 ore in apa rece, fiarta in prealabil, intr-un vas acoperit. Apoi se storc bine si lichidul se strecoara; se fierbe 15 minute si dupa ce se racoreste, se adauga spirtul si mierea si se amesteca bine pana la omogenizare. Se pastreaza la rece.
Mod de administrare miericica:
Se poate folosi pentru gargara sau pentru spalat ranile, pentru inmuiat compresele ce se aplica pe rani ca pansament. Pentru gargara se pun 1-3 lingurite de miericica intr-un pahar cu apa, cu care se clateste bine gura, gargarisind 3-4 minute.
Actiuni terapeutice miericica:
Leacul are actiune dezinfectanta, fiind folosit de pe vremea romanilor contra ranilor si a diverselor infectii din gura sau gat.
Indicatii miericica:
- rani
- infectii ale pielii
- diverse infectii din gura sau gat
Contraindicatii:
Nu se da la diabetici, la persoanele cu suferinte foarte acute sau febra mare si nici la cele cu intoleranta la ingrediente.
Preparatul este cu atat mai activ cu cat este mai proaspat. Se pastreaza la rece. Preparatul isi pierde proprietatile terapeutice dupa o saptamana de pastrare la frigider sau dupa o ora la temperatura camerei.
Vezi si:
Cerentelul, planta medicinala cu actiune dezinfectanta si calmanta
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:
[…] Cerentelul are un efect puternic de antibiotic fiind utilizat cu succes si in faringita, amigdalita si bronsita cronica. Se ia de 3 ori pe zi cate o jumatate de lingurita rasa de pulbere de cerentel, timp de 2 saptamani in bolile acute si 6 saptamani in cele cronice. De asemenea, se poate prepara si un decoct din 2 lingurite rizom si radacina maruntite la 300 ml de apa rece. Se fierbe 30 minute la foc mic. Se lasa la racit 15 minute, se strecoara si se consuma in 3 reprize, dupa mesele principale. Vezi si: Miericica. Cum sa prepari cel mai bun leac cu actiune dezinfectanta […]