1.6 C
București
marți, noiembrie 26, 2024

8 sfaturi esentiale pentru renovare. Citeste inainte sa te apuci de treaba

Renovarea locuintei sau a unei case in general este un proces complex, adesea anevoios si care necesita destul de multa logistica, documentare, energie, atentie si investitii. Nu strica sa primesti si de la noi 8 sfaturi care sa te ajute in demersul tau de renovare.

Ne-am documentat, am intrebat specialistii si am gasit 8 sfaturi foarte bune pentru cei care intentioneaza sa se apuce de renovarea locuinte. Fie ca vorbim de un apartament la bloc, fie ca e vorba de o casa, sfaturile legate de renovare sunt universale si utile.

Sfatul numarul 1 – Ia decizia de a renova cu simt de raspundere

Chiar are nevoie locuinta ta de renovare? Gandeste-te bine daca vrei sa te apuci de aceasta treaba destul de complicata. Calculeaza estimativ costurile si vezi daca te incadrezi in buget, gandeste-te cat timp va dura renovarea si daca poti sa te muti din locuinta pana la finisare si vezi cat timp a trecut de la ultima renovare. Vezi si Cum transformi casa bunicilor in pensiune

O locuinta poate fi renovata cam o data la 5 ani. Daca trece mult timp de la ultima renovare, se schimba si tehnologiile, de exemplu in urma cu cativa ani aparatele de aer conditionat nu erau atat de accesibile pentru orice locuinta, acum insa au preturi foarte abordabile, geamurile termopan au devenit si ele mai simplu de instalat, sau izolarea termica exterioara se face la costuri mult mai scazute.

Asadar, pune toate ideile importante si costurile pe o hartie inainte de a lua decizia daca vrei o renovare capitala sau doar cateva imbunatatiri ale locuintei.

Sfatul 2: Angajeaza profesionisti

In ziua de astazi exista numeroase firme specializate, muncitori calificati in lucrari de renovare cu care poti face contracte ce ii responsabilizeaza pentru munca depusa, dar iti ofera si tie o siguranta.

Au trecut perioadele cand angajai orice mester mai priceput si cu renume din cartier. O firma specializata iti ofera date concrete, face estimari pertinente inainte de inceperea lucrarilor.

Sfatul 3: Renovare totala sau renovare partiala

Poti alege sa renovezi toata locuinta daca ai fondurile necesare si mai ales un alt

spatiu in care sa dormi si in care sa iti desfasori activitatea de zi cu zi. Daca in schimb ai doar anumite modificari urgente pe care trebuie sa le faci locuinte, sfatul ar fi sa renovezi pe bucati. Mai exact, poti alege sa-ti renovezi doar bucataria sau doar baia, pentru a castiga timp si a face investitiile treptat.

Sfatul 4: Participa alaturi de muncitori la planificari

Cu toate ca mai devreme iti recomandam sa alegi firme specializate de renovare pentru ca vei avea siguranta unui contract care include responsabilitati din partea lor, te sfatuim ca in limita timpului tau disponibil sa nu lasi lucrarile nesupravegheate.

Incearca sa participi activ de la evaluarea lucrarii pana la pasii de zi cu zi. Daca nu poti supraveghea lucrarile personala, macar pune o persoana de incredere sa faca o verificare din cand in cand.

Sfatul numarul 5: Lista materialelor

Fa-ti o lista cu toate materialele pe care le ai de cumparat si rezerva-ti o zi doar pentru cumparaturi. O sa ai nevoie, in functie de lucrari, de glet de incarcare si finisaj, plasa de armare din fibra de stilca, coltari din aluminiu, amorsa, hartie abraziva sau smirghel, vopsea lavabila, bormasina, gletiera, spaclu, galeti, trafalet si bidinea, cutter si multe altele.

Sfatul numarul 6: Etapele lucrarilor de renovare

Planificarea este cea mai importanta. Pune pe hartie totul inainte sa te apuci si incearca sa faci un calendar al lucrarilor. Vei avea nevoie de o zi de cumparaturi asa cum ti-am aratat mai sus, vei mai avea nevoie de o zi sau chiar doua pentru depozitarea mobilei si lucrurilor din locuinta.

In functie de lucrarile dorite, ai putea avea nevoie de cel putin o alta zi pentru decopertarea suprafetelor, demontarea parchetului, scoaterea gresiei, a faiantei sau a linoleumului, decopertarea peretilor si a tavanului pana la tencuiala.

Verifica si inlocuieste instalatia electrica si a cablului de TV si internet, e un moment bun sa faci asta. Poti sa inlocuiesti sau sa reconditionezi geamurile, efectueaza o verificare a caloriferelor si poti sa le schimbi daca e nevoie, planifica si o verificare a conductelor si demontarea instalatiilor sanitare defecte. Acorda suficient timp pentru gletuirea peretilor si amorsarea lor. Vopseaua lavabila din ziua de astazi nu are nevoie de mai mult de 24 de ore pentru a se usca.

Sfatul numarul 7: Planifica cu grija

Planifica fiecare etapa a renovarii cu atentie, insa iti recomandam sa nu locuiesti in casa pe care o renovezi, cu atat mai mult daca participi si la intreg procesul de renovare. Ai nevoie sa te odihnesti bine in aceasta perioada pentru a avea atentie sporita la lucrari.

Sfatul numarul 8: Cele mai frecvente greseli

Cele mai frecvente greseli ale celor care isi renoveasa casa sunt in principal: faptul ca aleg materiale de constructii ieftine si nu cauta calitatea produselor, neimplicarea personal in renovarea locuintei si angajarea personalului necalificat. Incearca sa eviti aceste greseli.

Trei idei pentru a economisi suma de bani necesara unei achizitii importante

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole