4.3 C
București
duminică, noiembrie 24, 2024

7 ceaiuri pentru sanatatea pulmonara

Plamanii joaca un rol foarte important, deoarece ofera celulelor din corp oxigenul de care au nevoie si elimina dioxidul de carbon. Totusi, se intampla ca acumularea prea mare de toxine si infectii sa le afecteaze sanatatea.

Daca si voi va confruntati cu o infectie virala, trebuie sa stiti ca exista cateva ceaiuri din plante medicinale care pot ameliora simptomele, intaresc tractul respirator si pot remedia si leziunile existente ale plamanilor.

Iata, mai jos, cateva ceaiuri care va pot fi de ajutor pentru sanatatea pulmonara.

1.Ceaiul de cimbru

Datorita uleiului volatil, ceaiul de cimbru are efect calmant asupra tusei, amelioreaza simptomele bronsitei si a virozelor si ajuta la eliminarea mucusului din plamani si stomac.

Ceaiul se prepara dintr-o lingurita de planta la o cana cu apa fierbinte. Se lasa la infuzat 10 minute, apoi se strecoara si se bea cate o cana la 2 ore.

2.Ceaiul de Busuioc

Ceaiul de busuioc s-a dovedit a fi de un real ajutor in afectiunile tractului respirator. Acesta are actiuni antiseptice, antispastice si inlatura excesul de mucus din plamani si bronhii.

Ceaiul se preparai dintr-o lingura de planta la 250 ml de apa fierbinte. Se infuzeaza 10 minute, apoi se strecoara si se bea cate o cana, dupa mesele principale.

Vezi si: Sucul de morcovi protejeaza plamanii si intareste sistemul imunitar

3.Ceaiul de Podbal

Ceaiul de podbal ajuta la ameliorarea astmului, tusei, afectiunilor pulmonare si tusei convulsive. Este, de asemenea, util pentru afectiuni precum laringita, bronsita, gripa, pertussis si congestie pulmonara.

Ceaiul se prepara din 15 g planta uscata si maruntita la o cana cu apa fiebinte. Se bea la doua ore, cate o lingura de ceai.

4.Ceaiul de Isop

Ceaiul de isop este un foarte bun bronhodilatator si stimulent al secretiilor bronhice.

Prepararea este asemanatoare cu ceaiurile mentionate mai sus: o lingurita de planta la o cana cu apa fierbinte, infuzat 10 minute. Se beau cate doua ceaiuri pe zi, pana la ameliorarea simptomelor.

5.Ceaiul de Ciubotica-Cucului

Acest ceai este un foarte bun expectorant si calmant al tusei, fiind adesea recomandat in bronsita si pneumonii.

Ceaiul se prepara dintr-o lingurita si jumatate de planta la 250 ml de apa fierbinte. Se infuzeaza 10 minute, apoi se strecoara si se bea cate doua cani pe zi.

6.Ceaiul de Nalba Mare

Acesta are efect decongestiv si expectorant, fiind indicat in eliberarea mucozitatilor din caile respiratorii.

Ceaiul se prepara dintr-o lingurita planta maruntita la 250 ml de apa fierbinte. Se infuzeaza 10 minute, apoi se strecoara si se bea cate doua cani pe zi, pana la ameliorarea simptomelor.

7.Ceaiul de Sovarf (sovarv)

Ceaiul de sovarf are proprietati bronhodilatoare, datorita continutului bogat in uleiuri volatil, timol si tanin. Astfel, in caz de tuse, astm sau bronsita, apeleaza cu incredere la acest ceai.

Ceaiul se prepara din 15 g planta maruntita la 200 ml de apa fierbinte. Se infuzeaza 10 minute, apoi se strecoara si se administreaza cate 3-4 linguri de ceai, inainte de masa.

Vezi si: Fagul, un arbore indicat in afectiuni dermatologice si nu numai

Vezi si: Cum sa iti menti parul si pielea sanatoase cu arbore de ceai

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole