Beneficii ale terapiei de chelare. Scopul terapiei de chelare este eliminarea metalelor grele si a altor toxine din organism. Din pacate, toxicitatea metalelor grele este mai frecventa decat credeti. Poate fi cauzata de mercur, consum regulat de peste si tratamente cu radiatii sau chimioterapie.
Terapia prin chelatare este o forma de medicament alternativ utilizat pentru detoxifierea metalelor grele. Aceasta implica o solutie chimica numita EDTA. EDTA este administrata, injectata in sange, unde se leaga de minerale din organism. Odata ce EDTA s-a legat de toxine, aceasta ajuta organismul sa elimine metalele grele periculoase. Terapia de chelare a fost folosita pentru prima data in anii 1950 ca tratament pentru otravirea cu metale grele. Beneficiile terapiei de chelare includ abilitatea de a elimina din corp plumbul, mercurul, cuprul, calciul, fierul, arsenicul si aluminiu, inainte de a avea sansa de a distruge organismul si de a provoca boli.
5 beneficii ale terapiei de chelare – Simptomele intoxicarii cu metale grele
Sindromul oboselii cronice
Confuzie
Boala autoimuna
Tulburari neurologice si declin cognitiv
Dureri articulare sau musculare
Schimbari de dispozitie, inclusiv depresia si anxietatea
1. Imbunatateste sanatatea inimii. Medicii alternativi pot folosi terapia de chelare pentru a ajuta la tratarea bolilor cardiace coronariene, cum ar fi ateroscleroza. Beneficiile terapiei de chelare includ capacitatea de a lupta impotriva inflamatiei si de a reduce nivelul de colesterol, pentru a reduce riscul bolilor de inima.
2. Actioneaza ca un antioxidant. EDTA se leaga de metalele daunatoare stocate in oase, muschi si tesuturi care pot provoca dureri si inflamatii. Studiile au aratat ca beneficiile terapiei de chelatare includ, de asemenea, capacitatea de reducere a toxicitatii radiatiei de plutoniu in organism, care poate creste riscul de cancer.
3. Reduce durerea si umflarea. Terapia prin chelare poate ajuta la combaterea durerii articulare si a altor forme de durere cronica prin reducerea inflamatiei. De asemenea, ajuta la combaterea stresului oxidativ din organism, care poate afecta tesuturile si vasele de sange si poate provoca dureri.
4. Ajuta la combaterea tulburarilor cognitive. Studiile au aratat ca beneficiile terapiei de chelare includ capacitatea de a trata tulburarile cognitive, inclusiv scleroza multipla si boala Parkinson. Terapia prin chelare poate functiona, de asemenea, ca tratament natural al bolii Alzheimer. Cercetarea a aratat o legatura intre toxicitatea din cauza metalelor grele si tulburarile medicale care afecteaza negativ memoria si invatarea. Cercetatorii au asociat acumularea crescuta de cupru, fier si zinc in creier cu multiple boli neurodegenerative. Prin eliminarea din organism a metalelor grele toxice, beneficiile terapiei de chelare includ capacitatea de a lupta impotriva dementei si a altor tulburari cognitive.
5. Ajuta la scaderea riscului dizabilitatilor de invatare. Studiile au aratat ca terapia de chelare poate fi benefica pentru sanatatea cognitiva prin eliminarea corpului de metale toxice care poate duce la tulburari cognitive. Desi nu este oficial autorizat ca trateaza aceste conditii, cercetarile sugereaza ca terapia de chelare poate fi capabila sa ajute la tratarea simptomelor de autism si ADHD.
5 beneficii ale terapiei de chelare – Efectele secundare ale terapiei prin chelare
Reactiile adverse potentiale ale terapiei cu chelare includ o senzatie de arsura in timpul injectarii, impreuna cu varsaturi, ameteala, febra, cefalee, greata si modificari ale tensiunii arteriale. Terapia prin chelatare trebuie efectuata numai de un specialist pentru prevenirea dezechilibrelor electrolitice si a altor simptome nedorite. In cazuri foarte rare, tratamentul cu chelare poate provoca leziuni renale si insuficienta cardiaca din cauza scaderii bruste a tensiunii arteriale si a nivelului scazut de calciu in sange. Copiii, femeile care sunt insarcinate si pacientii cu istoric sau boala cardiaca sau cu afectiuni renale nu trebuie supusi terapiei de chelare fara o consultare amanuntita a unui medic.
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Macii, albastrelele si margaretele. 3 flori de camp cu puteri terapeutice
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: